Baron al lemnului din Bistriţa-Năsăud, în raportul ONG-ului internaţional Environmental Investigation Agency

Baron al lemnului din Bistriţa-Năsăud, în raportul ONG-ului internaţional Environmental Investigation Agency

Traian Larionesi este unul dintre cei mai mari exploatatori de masă lemnoasă din Bistriţa-Năsăud FOTO: Bianca Sara

Numele lui Traian Larionesi, unul dintre baronii lemnului din Bistriţa-Năsăud, apare în raportul ONG-ului internaţional Environmental Investigation Agency, care vorbeşte despre tăieri ilegale, dar şi despre compania austriacă Schweighofer. Organizaţia trece în revistă apariţiile în diverse dosare de corupţie ale lui Traian Larionesi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La finalul lunii trecute, ONG-ul internaţional Environmental Investigation Agency a făcut public un raport în care vorbeşte despre tăierile ilegale din România, dar şi despre problemele cu legea ale diferiţilor angajaţi ai Romsilva.
 
În raport apare şi numele unui baron al lemnului din Bistriţa-Năsăud, Traian Larionesi. „Investigaţiile procurorilor anti-corupţie au scos la iveală date potrivit cărora oamenii legii i-au protejat sistematic activităţile ilegale ale lui Larionesi, instruindu-şi subordonaţii să nu oprească camioanele cu lemn care aparţineau companiei sale. Într-o altă anchetă, procurorii anti-corupţie îl cercetează pe Larionesi pentru oferirea de beneficii unui director al Romsilva pentru a „aranja” mai multe licitaţii în favoarea sa”, notează cei de la EIA despre omul de afaceri din Bistriţa-Năsăud. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: