Un turist polonez a fost atacat de o ursoaică cu pui în Munţii Rodnei. Cum a scăpat bărbatul

Un turist polonez a fost atacat de o ursoaică cu pui în Munţii Rodnei. Cum a scăpat bărbatul

Turistul a fost găsit teafăr. FOTO: Salvamont Maramureş

Un turist polonez care se află în drumeţie în Munţii Rodnei a avut parte de o sperietură groaznică după ce a fost atacat de o ursoaică cu pui. Speriat, el s-a adăpostit într-o baracă şi a cerut ajutor la 112. După o misiune contra cronometru, salvamontiştii l-au găsit teafăr şi l-au coborât în siguranţă din munţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michal Medek, în vârstă de 46 de ani, este pasionat de expediţii montane. Cu puţin înainte de miezul nopţii, acesta a fost atacat, în Munţii Rodnei, de o ursoaică cu pui. Speriat şi conştient că, dacă este însoţit de pui, animalul devine agresiv, polonezul s-a ascuns într-o baracă, după care a sunat după ajutor. În căutarea lui a pornit o echipă de salvamontişti de la formaţia Vişeu. 
 
„Situaţia a fost una destul de delicată, fiind vorba despre o ursoaică cu pui agresivă. În acest caz fiind vorba de siguranţa salvatorilor deplasarea ar fi trebui să se facă doar cu maşini. În contextul în care ar fi fost necesară deplasarea pe jos, situaţia devenea complicată atât pentru turist, cât şi pentru salvatori”, au arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş.
 
Turistul se afla aproape de Vârful Posiusiu din Munţii Rodnei şi a fost găsit teafăr de către salvatori. 
 
„A avut noroc că baraca în care se adăpostise era destul de solidă fiindcă, aşa cum le spusese salvatorilor, ursoaica a dat târcoale până în momentul în care au ajuns salvamontiştii. Accesul a fost făcut cu maşina Salvamont”, au adăugat reprezentanţii Salvamont Maramureş. 
 
Turistul a fost coborât din munţi în siguranţă până la o pensiune de la poalele Rodnei. 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: