Turist străin, agresat şi cercetat, în acelaşi timp, pentru mai multe infracţiuni

Turist străin, agresat şi cercetat, în acelaşi timp, pentru mai
multe infracţiuni

Politistii incearca sa descalceasca acest caz bizar  Foto: Adevarul

Un turist englez a fost înjunghiat în spate, conform unor surse, sâmbătă dimineaţa. Bărbatul s-a prezentat la spital, conducându-şi singur maşina. Lucrurile au luat, însă, o turnură cel puţin ciudată, după apelul telefonic la 112 care anunţa lucrurile cu totul altfel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit actualmm.ro, bărbatul care a fost implicat într-o altercaţie în faţa unui local din centrul vechi a oraşului Baia Mare, a ajuns la spital unde le-a spus medicilor că s-ar fi prezentat la poliţie, de unde însă i s-a spus să plece. De asemenea, le-a mai spus că ar fi fost refuzat de un taximetrist, astfel că a fost nevoit să urce la volan şi să conducă până la spital. Medicii i-au acordat primul ajutor, însă potrivit IPJ Maramureş, un băimărean care a sunat la 112 anunţa că în urma altercaţiei, a fost lovit şi că turistul străin i-ar fi furat bicicleta. ”Întrucât din primele verificări efectuate a reieşit că cetăţeanul străin ar putea fi rănit, o patrulă de siguranţă publică s-a deplasat la Spitalului Judeţean Baia Mare şi l-a găsit la Unitatea Primire Urgenţe. În încercarea de a se sustrage verificărilor poliţiştilor, cetăţeanul străin a părăsit unitatea medicală la volanul unui autoturism şi a fost depistat ulterior pe strada Şcolii din municipiul Baia Mare”, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, iar la controlul autoturismului, în portbagaj a fost găsită bicicleta reclamată ca fiind furată. ”Cetăţeanului străin i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi consumului de substanţe interzise. Rezultatele analizelor au relevat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihotrope”, mai arată reprezenntatul IPJ Maramureş. 

Atât băimăreanul cât şi cetăţeanul străin au fost examinaţi medico-legal şi s-a constatat că ambii primul necesită câte 2 – 3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Bicicleta, în valoare de 1200 de lei, a fost restituită păgubitului, iar turistul englez este cercetat acum pentru lovire, furt, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, însă cercetarea s-ar putea extinde dacă apar noi elemente.

Cercetările continua faţă de cetăţeanul străin sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire, furt, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice iar urmărirea penală va fi extinsă şi cu privire la alte infracţiuni, dacă probatoriul administrat va evidenţia elemente noi.

 
Mai puteti citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările