O femeie a decedat şi un bărbat se află în stare gravă la spital după ce au fost înţepaţi de albine sau viespi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intepatura de albina a fost fatala pentru o femeie  Foto: Adevarul
Intepatura de albina a fost fatala pentru o femeie  Foto: Adevarul

Două cazuri foarte grave de înţepături de albine sau viespi au ajuns în utimele două săptămâni la Spitalul Judeeţan de Urgenţă din Baia Mare. Din păcate, o femeie a decedat, iar un bărbat se află încă în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervaţi în ce priveşte şansele lui.

Medici nu au mai putut face nimic pentru femeia care a fost înţepată de albine de curând. Aceasta a intrat în şoc anafilactic şi a decedat. A fost primul dintre cele două cazuri care au şocat prin gravitatea lor. Managerul Spitalului Judeţean, ec. Sorina Pintea a subliniat faptul că înregistrarea celor două cazuri în decursul a două săptămâni este un lucru alarmant şi trage un semnal de alarmă ca cei care se ştiu alergici la albine sau viespi să urmeze sfatul medicilor alergologi. ”Am avut două cazuri grave, recent, doi pacienţi muşcaţi de albine. Unul dintre ei, respectiv femeia în vârstă de 59 de ani a decedat după ce a intrat în şoc anafilactic, iar bărbatul de 49 de ani este internat pe secţia de Terapie Intensivă, în stare foarte gravă. Acesta a făcut două stopuri respiratorii resuscitate, care sunt, conform medicilor, incompatibile cu viaţa”, a spus ea. Aceasta a arătat că cele două persoane se ştiau alergice la înţepătura de albine, dar nu au ţinut cont de recomandarea medicilor alergologi.

alergolog1

Dr. Gabriela Hirian: ”Alergicii trebuie să se injecteze cu andrenalină şi să sune de urgenţă la 112 după muşcătura de albine sau viespi!”

Medicul alergolog Gabriela Hirian (foto) a arătat că, la cabinetul de Alergologie din cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare s-au prezentat, în ultima perioadă, foarte mulţi pacienţi muşcaţi de viespi sau albine, atât din rândul copiilor, cât şi al adulţilor. ”Pacienţii ajung întâi la Unitatea de Primire Urgenţe, iar apoi sunt direcţionaţi spre noi. Cei care se ştiu alergici sunt instruiţi să aibă asupra lor, mereu, medicaţia de urgenţă. Adrenalina trebuie injectată în primele minute după muşcătură, iar pacienţii nu trebuie să se deplaseze singuri la spital, ci să solicite serviciul de ambulanţă, prin apel la 112”, este recomandarea ei. Ea spune că alte variante de tratament nu au succes. De asemenea, a vorbit despre vaccinuri împotriva acestor reacţii virulente la veninul albinelor ori a viespilor ”Noi recomandăm pacienţilor să aibă asupra lor adrenalină, însă unii au încercat alte tratamente care nu au avut succes. Ceea ce ar trebui să cunoască oamenii, este faptul că există şi vaccinuri care pot desensibiliza persoanele alergice. La Alergologie primesc toate informaţiile necesare despre cum se pot proteja şi cum se intervine în cazul muşcăturilor de albine sau viespi.”, a declarat dr. alergolog Gabriela Hirian.

Mai puteti citi:

Reuşită medicală în Baia Mare. Pacientul căruia i-a fost extirpată tumora gigant se simte bine şi vrea acasă

Trei persoane, rănite în urma unui accident provocat de un tânăr băut

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite