Subsoluri şi curţi inundate în Maramureş

Subsoluri şi curţi inundate în Maramureş

Trei gospodării au fost afectate în urma ploilor de sâmbătă

Problemele cauzate de ploile din ultimele zile continuă să apară. În două localităţi maramureşene au apărute noi probleme după ce canalizarea din Ulmeni nu a făcut faţă ploilor, iar în localitatea Someş-Uileac un podeţ a fost colmatat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Canalizarea oraşului Ulmeni nu a făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii căzute îm ultimele zile. Astfel, apa pluvială nu a putut fi preluată în totalitate, iar apa a refulat pe o stradă şi a inundat cinci subsoluri de bloc. Mai mult, în localitatea Someş-Uileac, torenţii de apă formaţi au transportat material lemnos şi aluviuni, colmatând un podeţ. Secţiunea de scurgere a podeţului nu a mai preluat apa rezultată din precipitaţii, care s-a revărsat în curţile a trei gospodării. 
 
La faţa locului s-a deplasat personal din cadrul comitetului local pentru situaţii de urgenţă care a acţionat pentru evacuarea apelor din curţi. De asemenea un echipaj de pompieri cu o autospecială din cadrul Gărzii de Intervenţie Fărcaşa  au intervenit pentru a scoate apa din subsoluri şi au ridicat grătarele de la canalizarea de pe strada pentru a permite preluarea mai rapidă a apei pluviale. Situaţia este monitorizată în continuare de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: