Săpânţa, promovată printr-o nouă aplicaţie creată de americani

Săpânţa, promovată printr-o nouă aplicaţie creată de americani

Cele mai interesante locuri din Săpânţa vor fi prezentate în noua aplicaţie Foto: Adevărul

Una dintre cele mai cunosute destinaţii turistice din Maramureş, Săpânţa va fi promovată printr-o aplicaţie ce urmează să fie lansată în cursul lunii viitoare. Aceasta este creată de centrul judeţean de turism, MaramureşInfo Turism, iar pentru realizarea aplicaţie a fost nevoie de câteva luni de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Noua aplicaţie are scopul principal de-a ţine turiştii cât mai mult în Săpânţa. Astfel că, aplicaţia va conţine toate punctele de interes din această comună.  „Pregătim o aplicaţie pentru smartphone-uri, aplicaţie Pocket Guide, care se poate descărca gratuit şi care va prezenta Săpânţa cu atracţiile ei. Câteva epitafe din Cimitirul Vesel, dar şi câţiva meşteri, obiective turistice Săpânţa Peri sau vâltorile. Încercăm să-i ajutăm pe turişti să petreacă mai mult timp în destinaţia Săpânţa, să descopere şi alte lucruri interesante şi, de ce nu să, stea mai mult timp în Maramureş“, a spus Ioana Tripon, reprezentantul MaramuresInfo Turism. 
 
Aplicaţia este realizată de către o firmă americană, iar coloana sonoră va fi realizată de către Shaun Davey, compozitorul irlandez care a compus o suită muzicală având ca texte epitafurile din Cimitirul Vesel. „Acesta şi-a dat acordul să folosim piesele sale ca şi coloană sonoră pentru aplicaţia noastră. Am trimis deja textele şi pozele, iar acum totul depinde de cei care realizează aplicaţia. Aceasta va fi tradusă în două limbi, engleză şi franceză, şi va putea fi descărcată gratuit“, a spus Rada Pavel, reprezentantul centrului judeţean de turism. 

Ideea realizării le-a venit maramureşenilor la Târgul de Turism din Londra, unde au putut vedea aplicaţii similare pentru marile capitale europene. Pocket Guide se poate descărca în acest moment pentru oraşe cum ar fi Londra, Viena, Madrid sau New York. Realizarea sa a costat aproximativ 1.000 de euro şi va fi lansată la sfârşitul lunii aprilie. 

Citeşte şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările