Vehicul participant la un concurs off-road, luat de apele învolburate ale Oituzului. Pilotul, fost campion naţional, a murit VIDEO

Vehicul participant la un concurs off-road, luat de apele învolburate ale Oituzului. Pilotul, fost campion naţional, a murit VIDEO

Maşina pilotului, în apele râului Oituz

Un autovehicul care participa la un concurs off-road s-a răsturnat sâmbătă în apele râului Oituz. La bord se aflau două persoane. Copilotul a reuşit să se salveze, dar pilotul a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 20:00 Decesul pilotului a fost confirmat inclusiv de Raed Arafat, într-o intervenţie la Digi24.
Concursul de off-road a fost suspendat.
 
Potrivit Federaţiei, concursul a fost întrerupt imediat şi, în încercarea de salvare a pilotului, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.
 
”Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a mai precizat Federaţia.
 
În acest moment preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şef al Comisiei de Securitate, se află în drum spre Slănic Moldova.
***
 
La ora difuzării acestei ştiri,  pompierii din Bacău şi Covasna caută autovehiculul luat de ape, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, maiorul Andrei Grecu. Intervenţia are loc între localităţile Sarata din judeţul Bacău şi Breţcu din judeţul Covasna, într-o zonă greu accesibilă şi fără semnal de telefonie mobilă.
 
Digi24 transmite că unul dintre ocupanţii maşinii ar fi murit, citând o declaraţie a prefectului de Bacău, Leonard Ioan Bulai. Potrivit News.ro, cel decedat ar fi pilotul.
 
Starea de sănătate a copilotului, care a reuşit să supravieţuiască, este stabilă.
 
Nu sunt cunoscute circumstanţele exacte ale producerii evenimentului.
 
„Se pare că un autoturism participant la competiţia de off-road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-a făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, a declarat maiorul Andrei Grecu.
 
Din cadrul ISU Bacău participă la misiune pompierii Detaşamentului Oneşti şi paramedicii SMURD.
 
La faţa locului a plecat şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău.
 
Totodată, forţe de intervenţie din cadrul ISU Covasna s-au deplasat în zona indicată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările