Paramedicul acuzat de violarea a trei minore, achitat de judecători. Mama fetei din Bacău: „Sunt convinsă că se va face dreptate şi va fi condamnat“

Paramedicul
acuzat de violarea a trei minore, achitat de judecători. Mama fetei
din Bacău: „Sunt convinsă că se va face dreptate şi va fi condamnat“

Paramedicul Vasile Grosoşiu a fost găsit nevinovat de judecătorii de la Zărneşti FOTO Facebook

Asistentul medical Vasile Grosoşiu a fost achitat luni, 3 august, de Judecătoria Zărneşti pentru acuzaţia de viol. Mai mult, după aproape un an de terviersări, odată cu achitarea, lui Grosoşiu i s-a schimbat şi încadrarea juridică, în corupere sexuală a minorilor. Procurorii au făcut recurs în acest caz. Potrivit actelor medicale copii „consultaţi“ de Grosoşiu în tabăra de la Râznov (1-5 august) au avut severe tulburări de comportament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Zărneşti au decis achitarea asistentului medical Vasile Grosoşiu, acuzat de violarea a trei fetiţe într-o tabără din Râşnov. Mai mult, potrivit soluţiei din 3 august, acestuia i-a fost schimbată şi încadrarea faptelor, în „infracţiuni de corupere sexuală a minorilor“. Decizia a fost deja atacată de procurori. Mama fetei de 14 ani, aflată în stare de şoc după ce a fost în tabăra de astă vară de la Râşnov, afirma în urmă cu câteva zile, că este convinsă că judecătorii vor face dreptate şi că asistentul medical, acuzat că le-a pipăit pe fetiţe, le-a tras de labii sau le-a introdus degetele în vagin, va primi condamnare cu executare.
După izbucnirea scandalului în 2014, Vasile Grosoşiu a fost arestat preventiv două luni şi încă patru luni a fost ţinut în arest la domiciliu. Din motive inexplicabile, în aprilie a fost lăsat sub control judiciar iar acum, achitat.

Mărturiile tulburătoare ale mamei unei fete de 15 ani, abuzată sexual de un asistent în tabără: „A vrut să se sinucidă, fata refuză acum orice medic bărbat”


Fata agresată din Bacău, de 14 ani, la momentul comiterii agresiunii, i-a povestit mamei că asistentul medical „a  încuiat-o într-o cameră, unde dormea el, i-a dat pantalonii jos şi a forţat-o să se dezbrace. Între timp, la uşă l-a chemat o instructoare, pentru că era chemat la o şedinţă. Atunci, a pus-o să se îmbrace rapid. După asta, a dezbrăcat-o din nou. I-a introdus două degete în vagin, apoi a întors-o pe spate şi i-a băgat un supozitor, în anus, cu novocalmin“, ne-a povestit M.L, mama victimei.


În faţa anchetatorilor, Vasile Grosoşiu a spus: „În mod deosebit, la C.M.(n.r.14 ani, anul trecut)  nu am tras şi nu am forţat de hainele ei, fata nu a plâns, a colaborat în examinare. I-am spus că îi dau un calmant, i-am spus întoarce-te pe burtă ca să-ţi pun un supozitor. Supozitorul îl pun eu, pentru că într-un caz, nu în tabără, o mămică i l-a pus în gură“, afirmă Grosoşiu, în încercarea de a se justifica. Dealtfel, în faţa magistraţilor, paramedicul afirmă că a mai consultat şi alţi copii în tabere. La întrebarea procurorului, dacă a tras vreo minoră de clitoris, acesta afirmă că „la vârsta de 11 ani, clitorisul nu are volum, se dezvoltă după începerea vieţii sexuale“.


Asistentul medical Vasile Grosoşoiu, originar din Bucureşti, a venit pe baza unui parteneriat la Tabăra de la Cabana Himalaya din Râşnov, organizată de Club Sportiv Eco-Alpin. Aici a „consultat“ mai multe fete, pe motiv că acestea ar avea o închipuită infecţie urinară. Fără să aibă pregătirea medicală necesară şi nici măcar atestat de liberă practică, Grosoşoiu le închidea pe fete într-o cameră, în care el dormea, unde le dezbrăca şi pipăia zonele intime. Prima care a depus plângere a fost familia fetei din Bacău, după ce copila le-a povestit părinţilor ce s-a întâmplat. Vasile Grosoşiu a fost inspector de protecţie civilă în cadrul SMURD şi preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă. Este membru de onoare la Crucea Roşie şi preda cursuri de prim ajutor. După ce a fost eliberat şi-a reluat activitatea la asociaţie. În 2012, la Gala Sănătăţii a fost răsplătit cu premiul al doilea pentru „implicare deosebită în activitatea didactică“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările