Medici amendaţi pentru concedii medicale

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău au trecut pragul şi au verificat documentele a 110 medici, de familie şi de specialitate din spitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia au urmărit în special modul în care s-au acordat concediile medicale şi dacă s-a respectat legislaţia actuală. În total, 35 de medici au fost prinşi pe picior greşit, însă doar trei dintre ei au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei fiecare.

„Au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat legislaţia în vigoare. Nu aveau declaraţia pe propria răspundere a pacientului, nici dovada cu numărul de zile de concediu medical în ultimele 12 luni acordate pacientului", ne-a declarat Viorica Drăgănuţă, director CJAS Bacău.

Doi dintre medicii amendaţi sunt din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, iar unul este de la Spitalul Orăşenesc Buhuşi. Aceste controale a concediilor medicale au apărut după ce s-a constatat o creştere a numărului de concedii.

Potrivit directorului de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău, în primele cinci luni ale anului 2010, medicii din judeţ au acordat peste 215.000 de zile de concediu, faţă de 175.000 de zile câte au fost în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Numărul de zile de concediu acordate în aceleaşi perioade a crescut cu 22%. De regulă se solicită concediu în campaniile agricole şi când apar acţiuni de trimitere în şomaj", a mai spus Drăgănuţă.

În 2008, la nivelul judeţului Bacău s-au înregistrat 2.160 de cereri de concediu medical, în 2009 - 2.287, iar în 2010, deja sunt 1.200 de cereri depuse. Reprezentanţii Casei de Sănătate nu au început să verifice şi beneficiarii concediilor medicale la domiciliu.

Până acum un singur angajator a solicitat o verificare în aceste sens însă nu a mai revenit pentru realizarea controlului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările