Maraton de public speaking: 38 de ore de vorbit non-stop, în engleză şi spaniolă

Maraton de public speaking:
38 de ore de vorbit non-stop, în engleză şi spaniolă

O parte din participanţii la maratonul de public speaking organizat  pe ZOOM FOTO Gabriela Laslău

Participanţii la al doilea maraton Agora Speakers International au ţinut discursuri, au primit feedback, au organizat jocuri lingvistice şi au spus poveşti de succes. Ambasadorul României la Agora Speakers International este o profesoară de limba engleză din Bacău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nevoia de comunicare a existat dintotdeauna, iar motivele sunt diverse: pentru a cere sau oferi informaţii, pentru a-i motiva pe ceilalţi sau a-i convinge să adopte a anumită atitudine. 

Calitatea actului de comunicare duce la succesul sau eşecul  demersului. Din fericire, ca orice altă deprindere umană, discursul public se poate învăţa. Una dintre aceste şcoli de discurs este Agora Speakers International.

Fiecare membru parcurge un itinerariu educaţional, plecând de la proiecte foarte simple, cu discursuri în care se descrie pe sine sau lucrurile care îi plac, ajungând, în final, să abordeze teme complexe sau să prezinte planuri de afaceri. Unul dintre instrumentele învăţării este feedback-ul celorlalţi participanţi.

Cine se poate înscrie?

În decembrie 2019 a fost creat Agora Mania Romania, un club dedicat elevilor Colegiului Naţional ”Ferdinand I” din Bacău, preşedintele clubului şi ambasadorul României la Agora Speakers International fiind Gabriela Laslău, profesor de limba engleză la acest colegiu. La nivel mondial sunt peste 150 de cluburi organizate în 70 ţări de pe toate continentele.

”Pandemia şi îngrădirile cauzate de aceasta au dus la o explozie a sesiunilor  săptămânale pe platforma zoom .Întâlnirile clubului au loc în limba engleză, dar există dorinţa de a crea şi un club în limba română. Deşi este un club dedicat vorbitorilor români, prezenţa la întâlniri a vorbitorilor străini este covârşitoare, ceea ce creşte atât valoarea clubului, cât şi calitatea limbii engleze vorbite”, ne-a declarat Gabriela Laslău.

Un alt element prestigios este prezenţa profesoarei Diana Popa de la Colegiul ”Gh. Vrânceanu”, din Bacău, doctorand la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, tema lucrării sale de doctorat fiind „Digital Oratory”. Foarte multe dintre activităţile de la Agora România se  leagă de aplicaţiile practice ale cercetării ştiinţifice în acest domeniu.

Înscrierea se face rapid, accesând pagina de facebook a clubului din România, @agoraspeakers.romania, şi cerând să fii acceptat ca membru. Nu există nicio taxă de înscriere şi nici un alt cost, având în vedere că întâlnirile sunt online.

Cum poţi alerga într-un maraton de public speaking?

E simplu. Dacă faci parte dintr-un club, acesta îşi creează propria agendă care se înscrie în programul Maratonului. Fiecare din cele 150 de cluburi şi-a stabilit un interval orar convenabil, în funcţie de fusul orar al fiecărei ţări. 

La cel de-al doilea maraton Agora Speakers International s-a vorbit non-stop timp de 38 de ore, în engleză şi spaniolă. S-au ţinut discursuri, s-a dat feedback la acestea, s-au organizat jocuri lingvistice şi s-au spus poveşti de succes.

Ce urmează

Organizatorii Agora Speakers International vor organiza în perioada următoare programe de leadership pentru copii şi adulţi, jurnalele reflective, programe de business şi un concurs de public speaking. Şi, nu în ultimul rând, Agoracon, a doua convenţie Agora care ar trebui să aibă loc la Kathmandu, capitala Nepalului, ţara cu cele mai multe cluburi Agora.

Vă mai recomandăm să citiţi şi

Adolescenta care ajută tinerii să-şi depăşească fricile. Ce a motivat-o să-şi învingă teama de a vorbi în public

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările