FOTO VIDEO Lucrările la autostrada Moldovei avansează vizibil. „Din păcate, statul nu se achită cum trebuie de obligaţii“

FOTO VIDEO Lucrările la autostrada Moldovei avansează vizibil. „Din păcate, statul nu se achită cum trebuie de obligaţii“

Se lucrează intens la varianta de ocolire a Bacăului FOTO: Facebook Asociaţia Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură a prezentat din nou imagini filmate din dronă cu şantierul în lucru din municipiul Bacău, acolo unde se construieşte şoseaua de ocolire a oraşului care are profil de autostradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia Pro Infrastructură, care monitorizează stadiul lucrărilor pe şantierele ţării, a prezentat noi imagini cu lucrările de pe varianta de ocolire Bacău.

“Avansează vizibil, aşa cum puteţi observa din cadrele aeriene surprinse ieri pe cei 16,27 km (primii din Moldova) ai secţiunii cu profil de autostradă, parte din A7  Chiar dacă la podul de 1,21 km peste Râul Bistriţa ritmul s-a mai redus faţă de acum 3 luni constructorul (UMB) s-a concentrat pe terasamente, unde progresul este extraordinar pentru 90 de zile (multe din ele ploioase).Din păcate, "partenerul serios", adică statul, nu se achită cum trebuie de obligaţii. De exemplu, în zona Ruşi-Ciutea şi la nodul A7-DN2F nu sunt finalizate exproprierile şi relocările de utilităţi. Mai mult, deşi avansul în teren este evident, CNAIR încă nu a plătit niciun leu antreprenorului. Solicităm celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Ministerul Transporturilor România să rezolve cât mai rapid aceste aspecte, astfel încât lucrările să demareze şi pe segmentele blocate. Promisiunile şi termenele fanteziste date de ministrul Răzvan Cuc sunt doar fumigene de presă atât timp cât instituţiile statului nu rezolvă birocraţia”, potrivit Pro Infrastructura.

Contractul de execuţia centurii de ocolire a municipiului Bacău a fost semnat în luna decembrie 2018. Contractul are o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA iar constructorul s-a angajat că cei 30,8 km de drum vor fi realizaţi în 30 de luni.

Potrivit autorităţilor, 16,2 kilometri din acest drum vor avea profil de autostradă. Constructorul drumului este  asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: