FOTO „Bacău. Acasă la creştini“. Campanie electorală facută cu bani publici, sub sutana Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

FOTO „Bacău. Acasă la creştini“. Campanie
electorală facută cu bani publici, sub sutana Arhiepiscopiei Romanului şi
Bacăului

Romeo Stavarache foloseşte sloganul „Bacău. Acasă“ şi în cartea cu biserici şi preoţi FOTO Mircea Merticariu

Primăria Bacău a finanţat cu 385 de mii de lei cartea „Bacău. Acasă la creştini“, realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Lucrarea, care conţine pozele bisericilor din oraş, cu o scurtă descriere, va intra curând în casele băcăuanilor.  Romeo Stavarache are dedicate mai multe pagini în cartea Arhiepiscopiei iar în 2012 şi-a făcut campanie cu cartea şi sloganul „Bacău. Acasă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romeo Stavarache se foloseşte de Biserică şi de banii publici pentru a-şi face campanie electorală. 385 de mii de lei a alocat Arhiepiscopiei pentru realizarea unei cărţi, bogată în poze, cu titlul „Bacău. Acasă la creştini“. Cartea a fost tipărită în 50 de mii de exemplare, câte una pentru  fiecare familie de băcăuani.

În afara de ilustrarea propriu-zisă a bisericilor, primarul băcăuan apare pe mai multe pagini, în diferite ipostaze, alături de PS Ioachim Băcăuanul dar şi de preoţi romano catolici, spre finalul cărţii. Deschiderea monografiei este făcută de dr. Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, urmată, simetric, de cuvântul lui Romeo Stavarache. Termenii, deveniţi slogan în campania electorală a lui Romeo Stavarache din 2012 sunt folosiţi acum atât în discursul lui Ioachim Băcăuanul, cât şi  în al primarului liberal băcăuan. Mai mult, poza lui Romeo Stavarache din albumul bisericesc este aceeaşi cu cea de pe afişele electorale.

„Băcăuanii se simt „acasă“ ca la „biserică“ iar, altfel spus: Bacăul este „casa unde „comunitatea“ oamenilor viază după legi organic constituite în comunicare şi „comuniune“, ca la Biserică“, precizează dr. Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

„Preocuparea lor, dar şi a fiecăruia dintre noi pentru întâlnirea cu Dumnezeu trebuie să ne dea speranţa în sănătatea morală a acestei comunităţi. Trebuie să ne dea speranţa în dorinţa de respect, de dragoste, de fapte bune. Trebuie să ne dea speranţa că aici, în Bacău, creştinii se vor simţi mereu acasă. Bacău. Acasă la creştini“, afirmă Romeo Stavarache.

Edilul băcăuan a crescut, de la an la an, finanţările nerambursabile, de la bugetul local, pentru parohiile din municipiul Bacău. 2,5 milioane de lei au fost alocaţi pentru înfrumuseţarea şi modernizarea unor lăcaşe de cult. Pe de altă parte, preoţii nu pierd niciun prilej în a-şi transfera autoritatea faţă de enoriaşi, la diferite inaugurări când se afişează, braţ la braţ cu edilul Romeo Stavarache.

„Bacău. Acasă“, campania din 2012, reciclată în „Bacău. Acasă la creştini“

Cartea scoasă de primarul Romeo Stavarache în 2012, „Bacău. Acasă“  dar şi sloganul de pe panourile electorale sunt continuate în cartea bisericească. Dealtfel, unul dintre autorii noii lucrări „Bacău. Acasă la creştini“ este Nicoleta Bichescu, fostă jurnalistă  dar şi şefă de campanie electorală pentru Romeo Stavarache la ultimile alegeri pentru primărie. Ceilalţi doi autori sunt Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău şi preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, ambii foşti jurnalişti.

 

„Bacău. Acasă la creștini“, o carte binecuvântată în campania pentru europarlamentare FOTO Mircea Merticariu   

Imagini din aceeasi galerie
  • „Bacău. Acasă la creștini“, o carte binecuvântată în campania pentru europarlamentare FOTO Mircea Merticariu   
  • „Bacău. Acasă la creștini“, o carte binecuvântată în campania pentru europarlamentare FOTO Mircea Merticariu   
  • „Bacău. Acasă la creștini“, o carte „binecuvântată“ de PS Ioachim Băcăuanul  în campania pentru europarlamentare FOTO Mircea Merticariu   
  • „Bacău. Acasă la creștini“, o carte „binecuvântată“ de PS Ioachim Băcăuanul în campania pentru europarlamentare FOTO Mircea Merticariu
  • „Bacău. Acasă la creștini“, o carte „binecuvântată“  de PS Ioachim Băcăuanul în campania pentru europarlamentare FOTO Mircea Merticariu   
  • Panou din 2012 cu sloganul Bacău. Acasă FOTO Mircea Merticariu
  • Poza lui Romeo Stavarache de pe panourile electorale, folosită și în cartea cu biserici FOTO Mircea Merticariu
  • Dr. PS Ioachim Băcăuanul FOTO Mircea Merticariu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările