4.000 de răţuşte au fost lansate pe râul Trotuş. Evenimentul a fost unul caritabil şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru familiile sărace

4.000
de răţuşte au fost lansate pe râul Trotuş. Evenimentul a fost unul caritabil şi
a avut ca scop strângerea de fonduri pentru familiile sărace

Imagine

Întrecerea răţuştelor, eveniment caritabil care a avut loc duminică, în localitatea Comăneşti, a adunat 6.620 de lei, bani cu care se vor cumpăra prize, uşi pentru sobe, cărămizi, tăbliţe ignifuge, azbest pentru izolarea coşurilor de fum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 4.000 de răţuşte au fost lansate pe râul Trotuş, în zona comăneşteană Pod Supa, la ora 13:30, iar evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru proiectul “Salvează Vieţi!”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă “Constantin Ene” Bacău.

Prin acest proiect se vor realiza reparaţii la instalaţiile de încălzire şi electrice pentru familiile foarte sărace din comunităţile judeţului Bacău.

Acestă iniţiativă a fost pusă în aplicare în urma accidentului tragic care a avut loc iarna trecută la Măgura, când din cauza unei sobe defecte au murit arşi toţi cei patru copii ai unei familii.

“Acesta este un proiect de o foarte mare importanţă pentru comunităţile sărace din judeţul Bacău. Acele familii sunt foarte sărace, Primăriile nu dispun de bani pentru astfel de intervenţii şi riscul de a se reproduce tragedii ca cea de la Măgura este foarte mare. De aceea nu putem sta pasivi şi încercăm să facem tot ce putem pentru a aduna bani pentru această cauză prin diverse metode. Acest eveniment este un prim pas. Încă suntem în căutare de parteneri, aşa că doritorii sunt aşteptaţi să ne contacteze! Doar împreună putem reuşi!” a declarat Andrei Chirilă, Director Executiv al Habitat for Humanity Comăneşti.

În cursa răţuştelor au ieşit câştigătoare următoarele răţuşte: locul I - 2.921, locul II - 2.807, locul III - 2.865. Posesorii tichetelor cu aceste numere sunt rugaţi să îşi revendice premiile până miercuri 2 octombrie 2013, la sediul Habitat for Humanity Comăneşti, din str. Combinatului, Nr. 14, Comăneşti, anunţă organizatorii.

În cazul în care câştigătorii nu îşi vor revendica premiile acestea vor fi considerate donaţie pentru proiectul “Salvează Vieţi!”, conform regulamentului. La acţiunie au participat peste 250 de persoane, oficialităţi locale, reprezentanţi ISU Bacău, membri Habitat for Humanity Comăneşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările