Conflict la Primăria Bacău. Primarul Cosmin Necula vrea să-l demită din funcţie pe viceprimarul Dragoş Ştefan

Conflict la Primăria Bacău. Primarul Cosmin Necula vrea să-l demită din funcţie pe viceprimarul Dragoş Ştefan

Viceprimarul Dragoş Ştefan

Propunerea primarului PSD Cosmin Necula pentru demiterea viceprimarului  ALDE va fi supusă la vot în şedinţa de vineri, 29 martie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul municipiului Bacău, Dragoş Ştefan, de la ALDE, ar putea rămâne fără funcţie la sfârşitul acestei săptămâni.

Consilierii locali din majoritate vor să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, din 29 martie, propunerea primarului Cosmin Necula, care nu-l mai vrea în această funcţie pe colegul său de coaliţie. Între cei doi există un conflict mai vechi.

„Conform legii 215, atunci când Consiliul Local desemnează viceprimarul, nu se face o selecţie a competenţelor tehnice sau netehnice, e un vot politic, bazat pe un program de guvernare local. Atunci când nu se mai îndeplineşte pentru că vicele are alte planuri, cred că e normal să fie desemnată o altă persoană. Deci, pe de o parte există o componentă pur politică. Noi avem alianţă cu ALDE, nu cu Dragoş Ştefan. Suntem pregătiţi să o păstrăm, iar locul să revină tot ALDE, dar ei să voteze propunerea. Pe de altă parte, există componenta administrativă. Atunci când planul politic nu mai e respectat, şi aici pot veni cu multe exemple, trebuie făcut ceva. Consider că Bacăul are nevoie de un viceprimar care să muncească pentru oraş, nu pentru proiectele personale”, a declarat primarul Cosmin Necula pentru Ziarul de Bacău.

Pentru demiterea viceprimarului, este nevoie de două treimi din numărul consilierilor. Configuraţia Consiliului Local este următoarea: 9 aleşi PSD, 2 ALDE, 2 PMP, 1 PSRo, 5 PNL şi 1 independent.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările