ADMITERE LICEU 2013. Profesori de top din Bacău. Ştefana Bălan, dascălul de engleză care le explică elevilor secretele fericirii

ADMITERE LICEU 2013. Profesori de top din Bacău. Ştefana Bălan, dascălul de engleză care le explică elevilor secretele fericirii

Ştefana Bălan este profesoară de engleză la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău FOTO Adevărul

adevarul.ro vă prezintă câţiva dintre profesorii băcăuani care fac perfomanţă an de an cu elevii care le trec prin mână şi liceele la care aceştia activează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cititorii adevarul.ro au scris de-a lungul timpului pe forumul ziarului despre realizările mai multor profesori de top care predau la liceele şi colegiile din Iaşi.

Zecile de comentarii pozitive au fost centralizate şi au contribuit la realizarea campaniei "Profesorii cu care Bacăul se mândreşte". Părinţii interesaţi de un liceu bun pentru copiii lor pot consulta mai jos textul din ziarul "Adevărul" în care sunt portretizaţi dascălii de top ai Bacăului:

Dascălii nominalizaţi în campania „Profesorii cu care Bacăul se mândreşte“

Unul dintre dascălii care au ieşit în evidenţă în timpul campaniei este Ştefana Bălan, profesoară de engleză la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău.

Ştefana Bălan este de 12 ani profesoară de Limba şi Literatura Engleză la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” şi de mai mulţi ani este pasionată de mecanismele care îi fac pe oameni fericiţi. Pe lângă orele de clasă, ea urmat mai multe cursuri de programare neuro-lingvistică în Londra. Susţine că a devenit pasionată de aceasta ştiinţă atunci când a înţeles faptul că “nu trebuie sa trăim dependenţi de mediu, ci să fim stăpâni pe propria noastră viaţă”. Afirmă că una dintre cele mai mari realizări ale sale este că pe data de 18 mai a devenit practician de programare neuro-lingvistică sub îndrumarea lui Richard Bandler, fondatorul acestei ştiinte. Ba mai mult, profesoara Ştefana Bălan a scris chiar un “Ghid de fericire pentru începători”.

“Cartea îşi propune să facă disponibile publicului larg descoperiri ştiintifice care au fost până acum prezentate în meta-limbaje complicate şi, mai ales, să exemplifice prin modelul personal îmbunatăţirile extraordinare pe care acestea le pot aduce vieţii şi relaţiilor noastre”, a declarat profesoara Bălan.

O cumpănă în viaţă, un nou început

Pasiunea pentru dezvoltare personală a început în anul 2009, dar, susţine ea, în 2012 a trecut printr-o cumpănă a vieţii. Susţine că doar o minune a scăpat-o de la moarte şi acest lucru a făcut-o să îşi schimbe complet perspectiva asupra vieţii.

„Acela a fost momentul în care am înţeles că fericirea este o alegere personală, că viaţa este prea preţioasă pentru a mai amâna să fac ceea ce este important pentru mine”, a mai adăugat profesoara Bălan.

Afirmă că una dintre marile sale bucurii este feedbackul pe care îl primeşte de la copii. „Sunt fericiţi că le mai spune cineva că viaţa este frumoasă, că ei sunt valoroşi şi că au în ei toate resursele de care au nevoie pentru succes”, a adăugat Ştefana Bălan.

Profesoara afirmă că una dintre marile sale dorinţe este să introducă în educaţie o nouă perspectivă, în care potenţialul elevilor să fie valorizat, în care oamenii să înţeleagă importanţa de a investi în educaţia de substanţă, nu bazată pe hârtii şi formalitate.

„Ca un vis personal, îmi doresc să înfiinţez un centru educativ care să ofere atât cursuri de engleză cât şi de dezvoltare personală pentru toate vârstele”, a mai spus aceasta.

Mai puteţi citi:

Rezultate finale Evaluare Naţională 2013 Bacău. 6000 de absolvenţi de gimnaziu îşi aşteaptă nota pentru intrarea la liceu

Marian Popa este pe locul II în campania „Profesorii cu care Bacăul se mândreşte“
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările