Aerostar Bacău va asigura mentenanţa elicopterelor Black Hawk achiziţionate de România pentru misiuni de salvare

Aerostar Bacău va asigura mentenanţa elicopterelor Black
Hawk achiziţionate de România pentru misiuni de salvare

FOTO Profimedia

Mentenanţa elicopterelor Black Hawk achiziţionate de Ministerul de Interne va fi făcută într-o facilitate la Romaero, care va realizată împreună cu Lockheed Martin şi Aerostar Bacău, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei, la ceremonia de semnare a scrisorii de intenţie cu Lockheed Martin.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este o capabilitate de mentenanţă pentru aceste elicoptere Black Hawk pe care Ministerul de Interne le-a achiziţionat. Intenţia noastră şi a celor de la Lockheed Martin este să dezvoltăm această capabilitate atât pentru utilizare în România, dar şi pentru proiectele regionale pe care le au. Această capabilitate va fi realizată la Romaero, în colaborare cu o altă companie românească, Aerostar, şi încă de mâine vom începe să discutăm ce evaluare ce avem de făcut, care sunt investiţiile necesare, cum concretizăm acest parteneriat, printr-o asociere formală şi după aceea ne apucăm de treabă. Lockheed Martin va veni cu transfer de tehnologie, va instrui personalul. Investiţiile vor fi realizate atât de Romaero, cât şi de Aerostar şi le-am solicitat celor de la Lockheed Martin să participe de asemenea în asociere cu un procent”, a declarat ministrul Florin Spătaru.

Participarea companiei Lockheed Martin la acest proiect se va face sub formă de echipamente sau sub formă de know-how.

„Aşteptăm să vedem cam care va fi parcursul, ce trebuie făcut şi ceea ce l-am rugat pe vicepreşedinte, l-am rugat ca, aşa cum am făcut de exemplu şi la Ploieşti, să avem rapoarte lunare sau trimestriale pentru a vedea cum ne îndeplinim obiectivele, ce am avea de făcut, atât la nivelul companiei, cât şi la nivelul Ministerului Economiei sau la nivelul celor de la Lockheed Martin, în aşa fel încât să nu întârziem, pentru că această capabilitate de mentenanţă este necesară, atât timp cât aceste elicoptere au fost deja achiziţionate de Ministerul de Interne”, spune oficialul guvernamental.

Primul elicopter Black Hawk va sosi în ţară la începutul anului viitor.

România va achiziţiona 12 elicoptere medii-grele multifuncţionale Black Hawk, destinate efectuării de misiuni de salvare de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Valoarea contractului pentru elicopterele fabricate în Polonia este de aproape 270 de milioane de euro.

Ministrul Economiei şi cei doi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, Ray Piselli şi Dennis Goege, au semnat miercuri, 18 mai, scrisoarea de intenţie prin care firma americană îşi exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiţii în industria aeronautică din România.

În aceeaşi măsură, cei doi vicepreşedinţi ai Lockheed Martin şi-au exprimat disponibilitatea pentru demararea de proiecte, dar şi identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare.

„Obiectivul nostru este să identificăm noi sfere de cooperare, în afară de iniţiativele deja anunţate, precum Romaero şi Aerostar, inclusiv în sectorul noilor tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială şi sistemele aeriene fără echipaj, printre altele”, a declarat Ray Piselli, vicepreşedintele Lockheed Martin.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un elicopter Black Hawk a efectuat primele sale teste de zbor autonom

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările