Stau în palate de cinci stele, dar nu au venituri. Este vorba despre rromi din comuna Covăsînţ

Stau în palate de cinci stele, dar nu au venituri. Este vorba despre rromi din comuna Covăsînţ

Multe persoane au cerut ajutor de la Primărie FOTO arhivă Adevărul

Comuna Covăsînţ din judeţul Arad, cu o populaţie de peste 2.600 de locuitori, a devenit celebră după ce au început să se construiască  tot mai multe palate ţigăneşti de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre comuna în care începând cu anul 2010, cei care locuiesc în palate au bătut la uşa Primăriei pentru  a primi ajutor.

Oamenii spun mereu că impresionantele case le-au ridicat în urmă cu câţiva ani şi că acum nu mai au bani. Mulţi dintre ei sunt plecaţi în străinătate, iar pe acasă au rămas doar copiii şi cei mai bătrâni. Aceştia nu sunt înregistraţi cu nici un venit, însă nu mor de foame, deoarece primesc bani lunar de la neamurile plecate.

„După Paşte voi pleca, din nou, la muncă. Mai avem de lucru la casă şi aici nu sunt bani. Pe timpul ierii este foarte greu, că sunt multe camere şi costă mult încălzirea. Acasă mai rămân doar cei care nu pot lucra dincolo. Am dus şi copiii şi nevasta”, spune Vasile Lingurar.

Astfel, în palatele din comuna Covăsânţ stau rromi care nu au nici un venit, dar care au camere de cinci stele şi maşini cu mulţi cai putere la poartă. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările