Singurul supraviețuitor al carnagiului din Arad: „Când am văzut TIR-ul am zis ca o să murim toți”

Singurul supraviețuitor al carnagiului din Arad: „Când am văzut TIR-ul am zis ca o să murim toți”

FOTO: Arhivă

Cosmin Florin Cuzman, de 36 de ani este singurul supraviețuitor al tragicului eveniment rutier petrecut, sâmbătă seara, între Lipova şi Odvoș. Vorbim despre cei care se aflau în autoturismul monovolum Fiat Ullyse, deoarece mai este un supraviețuitor și anume șoferul TIR-ului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În momentul impactului dintre autoturism și TIR și-au pierdut pe loc viața șapte persoane, iar două au fost transportate la spital, unul la Arad cu ambulanța, iar celălalt la Timișoara cu elicoperul. La câteva ore după accident și băiatul care a fost transportat cu elicopterul la Timișoara și-a pierdut viața. În autoturism se aflau nouă persoane, deși capacitatea lui era de șase locuri.

Aflat la Terapie Intensivă, Cosmin Florin Cuzman își amintește cu groază momentele prin care a trecut. El i-a povestit fratelui său tot ce își amintește. Toate cele nouă persoane care se aflau în autoturism sunt din localitatea arădeană Chesinț, comuna Zăbrani. Ei au fost sâmbătă la Odvoș pentru a ajuta o cunoștință să toarne o placă pe casă.

„Au terminat lucrul și au plecat spre casă. La trei kilometri, după cum mi-a povestit Cosmin, cei din autoturism au văzut cum un TIR taie o curbă și vine spre ei. Atunci fratele meu a spus «ne omoară pe toți» și a închis ochii. S-a trezit apoi că în jurul lui este pline de sânge. Și-a dat seama că doar el și încă unul au supraviețuit. A văzut cum vine elicopterul. A fost conștient tot timpul. Toți spunem că a avut zile de a scăpat. El se afla pe bancheta din spate și avea centura pusă. Mereu își punea centura când se urca într-o mașină. El nu are carnet, dar avea grijă mereu să fie corect”, spune Costel, fratele celui care a supraviețuit tragicului accident. Acesta mai povestește că, sâmbătă seara, când s-a dus la spital la fratele lui a trecut și pe la morgă unde erau vecinii lui.

„A fost groaznic. Eu sunt șofer, dar nu am mai văzut așa ceva. Nu îi puteam recunoaște. Așa zbrobiți au fost unii. Este durere mare. Cosmin a avut mare noroc”, mai afirmă acesta. În ceea ce privește starea în care se află Cosmin, fratele lui spune că medicii l-au asigurat că este în afara orcărui pericol.

„Mi-au spus că va pleca pe picioarele lui din spital când îl vor externa. Are coaste rupte. Este la Terapie Intensivă. Mama a avut un șoc când a auzit că nu știa în ce stare se află. A avut aseară nevoie de îngrijiri medicale”, mai spune Costel. Cosmin este angajat la o societate din Arad care produce volane, la fel erau încă doi băieți care au fost cu el. Cel care a condus autoturismul avea 21 de ani. Dintre cei care au murit trei erau căsătoriți și aveau copii. Unul dintre ei, de 21 de ani avea un copil mic, iar soția era din nou însărcinată. În satul Chesinț, oamenii își plâng morții.

Reprezentanții Poliției Arad spun că în ultimele patru luni în Arad au fost opt morți în accidente, iar acum s-au înregistrat opt vicime doar dintr-o dată. Comisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliției Arad spune că cercetările continuă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările