Povestea ghidului turc care a ales să se dedice românilor

Povestea
ghidului turc care a ales să se dedice românilor

Semir are 29 de ani FOTO arhivă personală

Are 29 de ani şi este din sudul Turciei (Mersin) şi câteva luni pe an le petrece în Arad şi Timişoara, iar în celelalte este ghid pentru turiştii români la hotelurile din Antalya.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre Semir Emre Kucuk a cărui familie a venit în România în anul 1992. Atunci şi-au deschis opt shaormerii în care vindeau şi alte produse. Cu timpul, tânărul şi-a dat seama că el îşi doreşte şi altceva, dar pentru că îi plăceau mult românii a dorit să facă ceva în care sunt şi ei incluşi. 

Astfel, pe timpul verii el este cel care preia românii care ajung în Turcia, în zona Belek. Îi duce la hotel, le rezolvă problemele şi le oferă excursii. De cinci ani face acest lucru, iar banii ce îi câştigă vara, până în 10.000 de euro pe sezon, alege să îi investească în zona de vest a României.

„În anul 2003 am decis să vin şi eu în România la propunerea tatălui meu. Am venit doar pentru trei luni după care m-am reîntors cu viză permanentă. Cu timpul mi-am deschis şi eu magazinul meu, dar nu puteam să stau în acelaşi loc şi în fiecare zi să mă trezesc la aceeaşi oră. Simţeam că nu este pentru mine”, mărturiseşte Semir.


Pentru că în timpul cât a stat în Arad şi Timişoara a învăţat să vorbească şi să scrie corect în limba română, a decis să facă ceva care să îi placă şi lui şi să fie şi util celor din ţara noastră. Aşa se face că de cinci ani este ghid hotelier.

Semir alături de turişti FOTO arhivă personală

„Ştiam că românii încep să alegă ca şi destinaţii de vacanţă Antalya. Aşa m-am gândit că pot să-i ajut, adică să le fac concediul mai plăcut şi să nu simtă că sunt într-o ţară străină şi că nu se ocupă nimeni de ei. Îmi este drag să îi primesc la aeroport şi apoi să le prezint cum pot să-şi facă şederea mai frumnoasă”, spune Semir. Alături de el mai lucrează şi alţi tineri din România şi Republica Moldova. 

Semir alături de colega lui Silvia Grusca şi de români din vestul ţării 

Semir Emre Kucuk a terminat facultatea de contabilitate în Turcia. Cât despre viitor, acesta spune că încă nu s-a gândit să schimbe ceva.

„Momentan îmi impart viaţa între două ţări. Ţara mea natală, Turcia, şi România, ţara în care tatăl meu a ales să îşi deschidă o afacere, adică ţara mea de suflet”, încheie Semir.

 

Vă mai recomandăm: Un nou zbor spre Antalya, de pe Aeroportul Internaţional Arad FOTO

Antalya, o destinaţie aleasă de români. Experienţe de neuitat în resorturi de lux FOTO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările