Petiţie pentru parcuri în toate cartierele din municipiul Arad

Petiţie pentru parcuri în toate cartierele din municipiul Arad

Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene, arată o zonă în care s-ar putea amenaja un parc

Două ONG-uri s-au unit pentru a cere primăriei înfiinţarea a 12 spaţii verzi. Arădenii care vor parcuri în cartiere pot semna, începând de astăzi, o petiţie care va ajunge şi pe masa consilierilor locali municipali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arădenii s-au tot plâns în ultima perioadă că în oraş există prea puţine spaţii verzi. În sprijinul lor au sărit ONG-urile Mişcarea Arădeană şi Respiră Verde, care au constituit Alianţa Verde. În cursul zilei de astăzi, membrii alianţei vor depune o cerere la primărie prin care vor solicita înfiinţarea a 12 parcuri,  cu o suprafaţă totală de 130 de hectare.

Reprezentanţii celor două organizaţii doresc ca spaţiile verzi să fie amenajate în toate cartierele Aradului. Mai exact în zonele Tricoul Roşu, Micălaca, Gai, Grădişte, Cartodrom, Alfa, Aurel Vlaicu, Şega, Bujac, Cetate Arad şi Aradul Nou. Ei spun că oameniilor le-ar face mai bine dacă s-ar plimba prin parcuri, ci nu prin cimitire, cum fac cei din cartierul Aurel Vlaicu. „Noi propunem parcuri în zonele în care nu este construit nimic”, a spus Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene.

Petiţie pentru arădeni
Reprezenţanţii celor două ONG-uri, Claudiu Cristea şi Eugen Băndean, spun că solicită în mod special valorificarea falezei, a malului stâng, între Podul Timişoarei şi Ştrandul Neptun, ca şi spaţiu verde de agrement şi parc. Tot astăzi a fost lansată şi o petiţie care poate fi semnată de către arădeni. Reprezentanţii primăriei spun, la rândul lor, că au şi ei diverse programe prin care se vor amenaja spaţii verzi, însă parcuri nu se pot crea în toate cartierele, din lipsa spaţiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările