Aproape 20 de migranţi din Afganistan şi Nepal au fost descoperiţi în TIR-uri la frontiera cu Ungaria

Aproape 20 de migranţi din Afganistan şi Nepal au fost descoperiţi în TIR-uri la frontiera cu Ungaria

Foto Arhivă

Aproape 20 de migranţi din Afganistan şi Nepal au fost descoperiţi în timp ce încercau să iasă ilegal din România prin judeţele Arad şi Bihor. Aceştia erau ascunşi în TIR-uri cu mărfuri care plecau în Spaţiul Schengen.

Migranţii au fost descoperiţi în punctele de trecere a frontierei Vărşand, Nădlac II şi Borş, potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad.

La Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două autocamioane, conduse de un bielorus şi un bulgar, au fost descoperiţi 11 migranţi din Afganistan şi Nepal, cu vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România.

„Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau rafturi metalice şi produse din aluminiu pentru societăţi din Germania şi Polonia", precizează Poliţia de Frontieră Arad.

La Vărşand au fost găsiţi 3 afgani cu vârste între 15 -17 de ani într-un TIR condus de un cetăţean bulgar care transporta piese auto în Franţa.

Poliţiştii de frontieră de la Borş au descoperit patru tineri afgani într-un TIR condus de un cetăţean bulgar care transporta piese metalice în Polonia. Migranţii au vârste cuprinse între 11 şi 22 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările