Teleormanul, fruntaş la distribuirea cardurilor de sănătate: Au fost activate  15.000 de dosare electronice

Teleormanul, fruntaş la distribuirea cardurilor de sănătate: Au fost activate  15.000 de dosare electronice

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Teleorman şi-a prezentat raportul

95% dintre cardurile de sănătate ajunse în Teleorman au fost distribuite deja beneficiarilor. Cu acest procent de distribuire, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate  se situează pe locul întâi la nivel naţional, potrivit vicepreşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Alin Sergiu Costache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la Alexandria cu ocazia prezentării raportului de activitate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Teleorman, vicepreşedintele CNAS a făcut câteva precizări legate de implementarea noului sistem de sănătate în care decontarea servicilor se va face pe baza cardurilor.

”Astăzi suntem în a doua zi de la implementare a proiectului. Vom merge de la 1 februarie, care a fost ziua ”Z”,  în paralel până la 31 aprilie urmând ca începând cu data de 1 mai să facem decontarea serviciilor medicale doar pe baza cardului”, a amintit vicepreşedintele CNAS.
Cei care nu au acceptat cardurile din diferite motive, vor beneficia de servicii medicale, în baza unei adeverinţe.

”Vor merge la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate de unde vor ridica o adeverinţă care va fi valabilă trei luni de zile”, a mai spus vicepreşedintele CNAS. În Teleorman, Potrivit datelor prezentate de CJAS au refuzat cardul 40 de persoane, din motive religioase sau alte motive.

Pentru tinerii care vor  împlini vârsta de 18 ani după 1.02.2015 sau persoanele care vor dobândi calitatea de asigurat prin plata contribuţiei ulterior acestei date şi, ca urmare, nu li s-a emis încă un card naţional de sănătate va începe o nouă rundă de tipărire de carduri. Alte 14.600 de carduri vor fi tipărite pentru a ajunge la  persoanele care au dobândit calitatea de asigurat în trimestrul al patrulea al anului 2014. Până când vor intra în posesia cardurilor ei vor face dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe de asigurat eliberată de casa de asigurări de sănătate.

La nivel naţional, potrivit declaraţiei vicepreşedintelui CNAS au fost activate deja 6,3 milioane de dosare electronice.” Durează un minut, poate să facă orice medic. La nivel judeţului avem 15.000 de dosare electronice activate până la acest moment”, a mai spus Alin Sergiu Costache.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările