Procurorul Traian Nedelcuţă a fost repus în funcţie

Procurorul Traian Nedelcuţă a fost repus în funcţie

Traian Nedelcuţă, procuror criminalist

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Traian Eduard Nedelcuţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea efectelor Decretului nr. 670/2017 privind eliberarea din funcţie a lui Traian Eduard Nedelcuţă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman - ca urmare a constatării încetării efectelor Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 704/2017.

Preşedintele Iohannis semnase, în iulie, decretul privind eliberarea din funcţia a aceluiaşi procuror, după ce, în luna mai, Nedelcuţă a fost condamnat, în primă instanţă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El fost acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

CSM a revenit asupra deciziei privind propunerea de eliberare din funcţie a lui Nedelcuţă ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţi la pensie

Tot marţi, şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi ca urmare a pensionării acestora. Remus Victor Tironeac a fost eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, Nicolae Popescu a fost eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările