UPDATE VIDEO Au ars sute de baloţi de furaje din Roşiorii de Vede. Intervenţia pompierilor, îngreunată de vântul puternic. Pagubele: circa 9.000 de euro

UPDATE VIDEO Au ars sute de baloţi de furaje din Roşiorii de Vede. Intervenţia pompierilor, îngreunată de vântul puternic. Pagubele: circa 9.000 de euro

Imagine de la incendiul izbucnit la Roşiorii de Vede  FOTO: ISU Teleorman

Un incendiu la mai mulţi baloţi de furaje din gospodăria unui orăşean din Roşiorii de Vede, la podul de pe râul Bratcov, a fost anunţat luni, 24 septembrie, prin 112, în jurul orei 19.00. Potrivit pompierilor, în zonă se aflau circa 7.000 de baloţi, iar intervenţia a fost îngreunată de vântul puternic ce favorizează extinderea flăcărilor. Pagubele se ridică la circa 40.000 de lei. Nu au fost victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Marţi, 25 septembrie, ora 9.21 Incendiul de luni, 24 septembrie, la gospodăria unui orăşean din Roşiorii de Vede a fost localizat după o oăr dela izbucnirea lui şi a fost stins abia spre dimineaţa zilei de marţi.

„Stingerea acestuia s-a realizat spre orele dimineţii, însă pentru a preveni orice situaţie care ar putea conduce la reizbucnirea incendiului, în zonă a rămas un echipaj cu o autospeciala de stingere. La această intervenţie, pompierii militari au fost sprijiniţi şi de către un operator economic din zonă care a pus la dispoziţie o cisternă cu apă cu care să alimenteze autospecialele de stingere“, afirmă purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

  Intervenţia slavatorilor a fost îngreunată din pricina vântului puternic care a favorizat propagarea flăcărilor la bunurile din apropiere. În apropiere, la vreo 25 de metri se află şi o casă de locuit.

„Pagubele materiale au fost estimate la suma de 40.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate reprezentând un adăpost de animale, o magazie de cereale şi o locuinţă la peste 200.000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieşit că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit la un cablu electric defect care se afla în apropierea depozitului de furaje. Din fericire, la această intervenţie nu au fost victime“, adaugă reprezentanţii pompierilor.

Ştire iniţială

Reprezentanţii ISU Teleorman spun că luni, 24 septembrie, prin 112, a fost anunţat un incediu în Roşiorii de Vede, în zona podului de pe râul Bratcov, unde sunt sute de baloţi de furaje.

Evenimentul a fost anunţat în jurul orei 19.00.

La faţa locului intervin pompieri din Roşiorii de Vede cu patru autospeciale şi 13 militari. Incendiul a fost localizat şi pompierii încearcă să-l stingă.

„În sprijinul acestora acţionează un operator economic din zonă cu o cisternă care transportă apă. Cu toate că intervenţia este îngreunată de vântul puternic care favorizează extinderea flăcărilor la vecinătaţi - o casă se află la aproximativ 25 de metri - , militarii au reuşit să localizeze incendiul, acţionându-se în acest moment pentru stingerea lui“, precizează Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Imagini şi video de la faţa locului FOTO: ISU Teleorman

 

Mai puteţi citi:

VIDEO Bilanţ al inundaţiilor din Teleorman: sute de case, gospodării şi terenuri afectate de ape

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările