VIDEO Stadiul lucrărilor la A10, între Alba Iulia şi Aiud. CNAIR: Se lucreză la terasamente, poduri şi pasaje

VIDEO Stadiul lucrărilor la A10, între Alba Iulia şi Aiud. CNAIR: Se lucreză la terasamente, poduri şi pasaje

Pe lotul 2 lucrările avansează destul de lent. Foto: ziarulunirea.ro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat imagini cu şantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeş – Turda, între Aiud Sud şi Alba Iulia Nord. Lucările se desfăşoară destul de lent.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În prezent se execută lucrări la terasamente (montaj cămine dren, finisare taluz, aşternere pământ vegetal, umpluturi, drum de întreţinere, aşternere mixtură asfaltică), poduri şi pasaje (armare placa suprabetonare, armare grindă) drenaj ape, relocări, umpluturi, etc.”, a transmis CNAIR.
 
Şefii de la Drumuri sunt optimişti şi spun că “loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, cu siguranţă, vor fi finalizate anul viitor”, însă cei de la Asociaţia Pro Infrastructura îi contrazic.
 
„În ritmul actual, cu progres zero, putem spune că termenul de finalizare sau măcar de deschidere a circulaţiei este în aer. În plus, relocarea reţelelor electrice bate şi aici pasul pe loc, ca pe tronsonul vecin, operaţiunile de mutare a stâlpilor de curent nefiind rezolvate la 5 luni de la emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile necesare.
 
Chiar dacă, într-un scenariu optimist, lucrările la terasamente şi asfalt vor fi duse la bun sfârşit în 2020, lipsa unei mobilizări consistente la structuri şi relocări de utilităţi riscă să ducă finalizarea întregului şantier după acest an. Contractul este în vigoare din 2014, iar prima autorizaţie de construire a fost emisă în 2015. Stadiul fizic, în teren, este de aproximativ 50%.
 

 
Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai multă proactivitate în monitorizarea acestui obiectiv. Acceptarea tacită a unui ritm de lucru care nu are nicio legătură cu termenele asumate contractual nu va face decât să încurajeze şi pe viitor asemenea comportamente”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.
 
 
Anul acesta au fost recepţionate loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii însumează 28,75 kilometri şi asigură legătura între Aiud şi Turda. Loturile 1 şi 2 unesc Sebeşul şi Aiudul, având o lungime de 41,25 kilometri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările