Trofeul pentru Turism Elveţian acordat Cetăţii Alba Iulia

Trofeul pentru Turism Elveţian acordat Cetăţii Alba Iulia

Cetatea Alba Iulia se transformă într-o destinaţie apreciată de turişti

Promovarea Cetăţii Alba Iulia ca destinaţie turistică a adus administraţiei locale Trofeul pentru Turism Elveţian. Decizia este urmare a strategiei de promovare a turismului în Cetatea Alba Iulia, pregătită si implementată în cadrul proiectului “Respiră aerul istoriei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alba Iulia a fost aleasă să primească la Lugano “Trofeul pentru Turism Elveţian”, distincţie de recunoaştere, menită să încurajeze dezvoltarea industriei turismului. Premiul va fi decernat în timpul Expoziţiei Internaţionale de Vacanţe Elveţiană, cel mai important eveniment de acest gen din Confederaţia Helvetică.

„Scopul acestui eveniment este de a promova turismul de înaltă calitate, de a promova si proteja moţtenirea culturală si naturală, de a încuraja competitivitatea si standardele de calitate si a prezenta publicului elveţian si european destinaţii deosebite, care merită să fie prezente si găzduite de Lugano. După o evaluare minuţioasă a comitetului stiinţific al Trofeelor de Turism Elveţiene, Alba Iulia a fost aleasă pentru a primi în cadrul categoriei Destinaţii Culturale, titlul «O bijuterie a arhitecturii romane, miniatură românească a mamei Roma»“, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.

“Una din cele mai vechi aşezări din România, cunoscută în istorie ca Apulum, sanţurile determinate de ziduri, bastioanele si ravelinele cetăţii habsburgice, una din cele mai impresionante din Europa, moştenirea extrem de valoroasă istorică, culturală si arhitecturală constituită din temple, biserici, mozaicuri, terme si statui, amfiteatre si palate, sunt doar câteva din motivele care ne-au determinat să oferim Albei Iulia această prestigioasă distincţie”, a spus Benedetta Canossi, responsabil de acordarea Trofeelor de Turism Elveţiene, citată în comunicatul administraţiei locale.

“Acest premiu ne oferă posibilitatea accesului pe o piaţă extrem de efervescentă şi înfloritoare, dar şi interesată de creşterea vizibilităţii şi atractivităţţii unor destinaţii turistice de top precum Alba Iulia”, a afirmat Mircea Hava, primarul din Alba Iulia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările