Trei poliţişti din Mediaş trimişi în judecată de procurori din Alba Iulia pentru fapte de corupţie

Trei poliţişti din Mediaş trimişi în judecată de procurori din Alba Iulia pentru fapte de corupţie

Sediul Poliţiei Mediaş

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a trei agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Mediaş, care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpaţii trimişi în judecată sunt: 
 
Doja Radu Florin, agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş - Biroul Poliţiei Rutiere care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice  în varianta prev. de art.132 din Legea nr. 78/2000 (4 acte materiale),  primire de foloase necuvenite, şi  instigare la infracţiunea de mărturie mincinoasă;
 
Pavel Petre-Adrian, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie pentru comiterea infracţiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice în varianta prev. de art.132 din Legea nr. 78/2000  şi fals intelectual.
 
Ciurea Florea-Adrian, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi unităţi pentru comiterea infracţiunilor de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în varianta prev. de art.132 din Legea nr. 78/2000   şi instigare la fals intelectual. 
 
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la datele de 26.06.2011 şi 28.09.2011, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu ştiinţă, inculpatul Doja Radu Florin, agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş - Biroul Poliţiei Rutiere, organ al poliţiei judiciare desemnat lucrător de circulaţie cu atribuţii în constatarea contravenţiilor, nu şi-a îndeplinit în mod repetat atribuţiunile de serviciu prin neaplicarea măsurilor prevăzute de lege cu privire la contravenţiile constatate în sarcina martorilor C. C.F., S.M.F. şi învinuitului B.I.
 
”La data de 16.10.2011 a instigat pe învinuiţii C.F.A. şi P.P.A. să facă acelaşi lucru cu privire la învinuitul D. I., în vederea obţinerii pentru sine sau pentru alţii a unor avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale, cauzând prin aceasta atât o pagubă bugetului Primăriei Municipiului Mediaş, cât şi o tulburare însemnată a bunului mers al unui organ, respectiv Biroului Poliţiei Rutiere Mediaş din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliţia Municipiului Mediaş. Totodată s-a reţinut că inculpatul Doja, în aceeaşi calitate, la data de 03.10.2011, a primit în mod direct de la învinuitul B. I. cantitatea de 20 de litri de motorină pentru că în cadrul atribuţiunilor de serviciu nu l-a sancţionat contravenţional pe acesta în data de 28.09.2011 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni şi nu i-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar la data de 06.08.2012 cu intenţie l-a determinat pe martorul B.I. să facă în prezenta cauză penală afirmaţii mincinoase”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
 
În privinţa inculpatului Pavel Petre-Adrian s-a reţinut la data de 16.10.2011 nu a procedat la  sancţionarea contravenţională a învinuitului D.I. pentru depăşirea vitezei maxim admise, împrejurare constatată prin mijloacele tehnice din dotare şi a întocmit în fals procesul-verbal de sancţionare contravenţională cu avertisment a înv. D.I., consemnând contrar realităţii că acesta ar fi trecut prin loc nepermis. 
 
Cu referire la inculpatul Ciurea Florea-Adrian s-a reţinut că la data de 16.10.2011, la solicitarea inculpatului Doja Radu Florin, cu intenţie, l-a determinat pe inc. Pavel Petre-Adrian să comită infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice prin nesancţionarea contravenţională a învinuitului D.I. pentru depăşirea limitei de viteză. Dosarul a fost trimis, spre soluţionare conform competenţei, Tribunalului Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: