Tensiuni între avocaţi şi judecători după sancţionarea unei avocate care a lipsit de la proces pentru că era bolnavă. Întâlnire de gradul zero la Curtea de Apel Alba

Tensiuni între avocaţi şi judecători după sancţionarea unei avocate care a lipsit de la proces pentru că era bolnavă. Întâlnire de gradul zero la Curtea de Apel Alba

Situaţia tensionată se manifestă la Judecătoria Deva

Sancţionarea unei avocate din Deva care a lipsit de la un proces din motive medicale cauza a determinat organizarea unei întâlniri între conducerile Barourilor din Alba şi Hunedoara cu echipa manageriala a Curţii de Apel Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea a avut loc miercuri, 5 februarie 2020, la sediul instanţei din Alba Iulia. Au participat din partea avocaţilor decanul Baroului Hunedoara, avocat Cosmin Roncioiu şi vicepreşedintele UNBR şi decan al Baroului Alba, avocat Mihai Baco. 

Scopul întâlnirii a fost reprezentat de analiza situaţiei tensionate apărute la nivelul colaborării profesionale între judecători şi avocaţi la unele instanţe de judecată din judeţul Hunedoara. O avocată care a lipsit de la un proces din motive medicale a fost sancţionată cu amendă de către un judecător al Judecătoriei Deva.
 
”Referitor la incidentul care a stârnit nemulţumirea avocaţilor din Baroul Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia îşi exprimă regretul cu privire la această situaţie şi speranţa că, printr-o mai bună comunicare interprofesională şi instituţională, evenimente nedorite de acest fel să poată fi evitate în viitor astfel încât, atât activitatea de judecată, cât şi drepturile şi interesele justiţiabililor să nu fie afectate.
 
Echipa managerială a Curţii de Apel Alba Iulia îşi exprimă înţelegerea şi solidaritatea cu doamna avocat faţă de situaţia personală delicată prin care trece în acest moment, îi doreşte însănătoşire grabnică şi o asigură de întreaga consideraţie faţă de activitatea profesională desfăşurată până în prezent. În acelaşi timp, suntem siguri, după valul de susţinere exprimat de colegii săi, că aceştia îi vor fi alături în continuare şi o vor sprijini în activitatea profesională, până când îşi va recupera pe deplin capacitatea de muncă”, se precizează într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.
 
În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre demersurile întreprinse la nivelul instanţelor din circumscripţie (Alba, Hunedoara, Sibiu) pentru informarea corespunzătoare şi unitară a justiţiabililor şi a profesioniştilor din justiţie. ”Astfel, în urma întâlnirii din 30.01.2020 a echipei manageriale a Curţii de Apel Alba Iulia cu preşedinţii şi vicepreşedinţii tuturor instanţelor din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel, s-a convenit ca toate instanţele să afişeze explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului pe portalurile instanţelor din circumscripţie disponibile pe Portalul instanţelor de judecată http://portal.just.ro/ şi la toate sălile de judecată.
 
Prin urmare, ne exprimăm convingerea că după data de 30.01.2020, s-au redus situaţiile reclamate de inconsecvenţă la nivelul completurilor de judecată de la instanţele din circumscripţia teritorială şi că activitatea instanţelor se va desfăşura în continuare pe perioada protestelor într-un mod mai predictibil pentru toţi participanţii la actul de judecată. Echipa managerială a Curţii de Apel Alba Iulia îşi manifestă în continuare deschiderea spre dialog cu colegii avocaţi, parteneri indispensabili la înfăptuirea Justiţiei, pentru găsirea împreună a celor mai bune soluţii, în interesul superior al cetăţeanului implicat în actul de judecată”, se mai precizează în documentul făcut public de instanţa de judecată din Alba Iulia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: