Rezultatele testării cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia: negative pentru 176 de angajaţi, pozitive pentru 4 persoane

Rezultatele testării cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia: negative pentru 176 de angajaţi, pozitive pentru 4 persoane

Cadre medicale ale SJU Alba Iulia

Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a continuat procesul de testare a personalului medical care lucrează în instituţie

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, până miercuri, 8 aprilie 2020, s-au recoltat probe biologice pentru depistarea COVID-19 de la 180 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.
 
Potrivit rezultatelor testelor, examinate în cadrul Laboratorului DSP Alba, 1 medic, 2 asistente şi 1 infirmier, dintre cele 180 de cadre medicale testate, au fost infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Rezultatele au ieşit negative în cazul celorlalte 176 de cadre medicale.
 
”Cele patru cadre medicale pozitive sunt asimptomatice şi se află în carantină de la contactul cu pacientul bolnav de COVID-19. Testarea cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia va continua în următoarele zile. Recomandăm tuturor locuitorilor judeţului Alba să respecte cu stricteţe măsurile luate de autorităţile publice implicate în prevenirea răspândirii cazurilor de COVID-19”, se precizează într-o comunicare a unităţii medicale.
 
Cele patru cadre medicale lucrează pe secţia de Gastroenterologie unde a fost internat un bărbat cu afecţiuni, care a fost testat pozitiv, ulterior internării, cu noul tip de coronavirus.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: