Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia resping noile modificări la Legile Justiţiei

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia resping noile modificări la Legile Justiţiei

Prorucorii Parchetului d epe lângă Judecătoria Alba Iulia, întruniţi în Adunarea Generală, au decis joi să susţină mesajele exprimate de Secţia de procurori a CSM şi Procurorul General în legătură cu modificările realizate la Legile Justiţiei prin ordonanţă de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a întrunit ieri, 21 februarie, le sediul instituţiei pentru dezbaterea şi exprimarea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. adoptată în şedinţa de guvern din data de 19 februarie 2019 cu privire la activitatea Ministerului Public.
 
”În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis în unanimitate susţinerea mesajului public al Secţiei pentru procurori a CSM din data de 19.02.2019 şi a punctului de vedere exprimat de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19.02.2019, în sensul că modificările aduse legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilită prin Constituţia României şi pun Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice prevăzute de lege”, se precizează într-un comunicat de presă făcut public de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi, după şedinţa de Guvern,  că executivul a adoptat două ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei: una în ce priveşte înfiinţarea Parchetului European şi a doua care modifică legile justiţiei. Ordonanţa a fost adoptată în mare secret, nefiind anunţată oficial pe ordinea de zi şi nici de către premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei. Proiectul de OUG a fost transmis luni seară la CSM, care nu a anunţat dacă a acordat vreun aviz.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările