Procurorii au deschis două dosare penale în urma protestelor anti-restricţii de la Alba Iulia

Procurorii au deschis două dosare penale în urma protestelor anti-restricţii de la Alba Iulia

Protestatarii nu au purtat măşti şi au instigat la nerespectarea măsurilor sanitare

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au înregistrat două dosare penale în urma prostestelor din noaptea de 29 spre 30 martie şi în seara de 30 martie, pentru zădărnicire a combaterii bolilor,  au transmis reprezentaţii procurorilor într-un comunicat de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comunicatul Parchetului:
 
1. În data de 30.03.2021, în intervalul orar 18:00-23:00, cu ocazia unui protest organizat pe raza mun. Alba Iulia împotriva noilor măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, persoanele prezente nu au respectat prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice.
 
Totodată, a fost identificată o persoană de sex masculin care a promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protestul neautorizat, precum şi nepurtarea măştii de protecţie.
 
2. În noaptea de 29/30.03.2021, un grup de persoane s-au strâns pe raza municipiul Alba Iulia, unde au protestat faţă de noile măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, fără a respecta prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice.
 
Totodată, au fost identificate trei persoane de sex masculin care au promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protest şi nepurtarea măştii de protecţie.
 
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările