Procurorii din Aiud nu au găsit persoana care a spânzurat un câine şi renunţă la urmărirea penală

Procurorii din Aiud nu au găsit persoana care a spânzurat un câine şi renunţă la urmărirea penală

Foto: Arhivă

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud renunţă la urmărirea penală pentru infracţiunea de ucidere a animalelor fără drept în cazul unui câine găsit spânzurat de un copac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fapta pentru care nu se poate idetifica autorul a avut loc în urmă cu aproape patru luni. Un cetăţean din comuna Stremţ a găsit într-o zonă din afara localităţii un câine spânzurat de craca unui copac.
 
Cadavrul animalul a fost descoperit pe 23 februarie, în locul numit ”Deasupra Dealului”. La acel moment autorităţile au demarat o anchetă, dar fără a obţine vreun rezultat. 
 
Autorităţile nu au reuşit identificarea stăpânilor câinelui, deoarece animalul nu era cipat. De asemenea au fost audiaţi trei martori dar nu a fost întocmit un cerc de suspecţi.
 
Potrivit alba24.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, renunţă la urmărirea penală, pentru infracţiunea de ucidere a animalelor fără drept. Prima şedinţă de confirmare a renunţării la urmărirea penală va avea loc pe 7 iulie 2020 la Judecătoria Aiud, cauza fiind încadrată la autor necunscut.
 
În ultima perioadă la nivel judeţean, dar şi local au fost înregistrate mai multe cazuri de violenţă şi abuz asupra animalelor. În judeţul Alba un tânăr este anchetat după ce a chinuit o pisică şi a postat video-uri şi fotografii pe o reţea de socializare. La Hunedoara,  un alt caz a oripilat opinia publică, unde doi minori au urcat un câine pe un bloc şi l-au aruncat în gol.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările