Percheziţii la două adrese din Alba într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul se apropie de 100.000 de lei

Percheziţii la două adrese din Alba într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul se apropie de 100.000 de lei

Foto: Poliţia Română

Poliţiştii din Alba au efectuat două percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, acestea ar fi înregistrat în contabilitate facturi care nu aveau la bază un conţinut economic real.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, luni, 30 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat două percheziţii  pentru obţinerea de probe într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală.

Percheziţiile au avut loc  în municipiul Alba Iulia şi în comuna Roşia de Secaş.
 
”Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie 2017 – decembrie 2018, reprezentantul unei societăţi comerciale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, cheltuieli fictive în valoare totală de 498.568 lei, în baza unor facturi care nu ar avea la bază un conţinut economic real”, a transmis Poliţia.
 
Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil, până la cuantumul sumei de 94.726 de lei, valoare care reprezintă prejudiciul creat bugetului de stat.
 
Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările