Patru cadre medicale de la Spitalul Judeţean Alba, testate pozitiv cu noul coronavirus, s-au vindecat

Patru cadre medicale de la Spitalul Judeţean Alba, testate pozitiv cu noul coronavirus, s-au vindecat

Laboratorul de testare al Spitalului Judeţean

Patru cadre medicale ale secţiei de gastroenterologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, depistate pozitiv cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) la începutul lunii aprilie, au fost declarate vindecate după ce două teste efectuate consecutiv, în cazul acestora, au ieşit negative.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, în total, de la începutul evoluţiei pandemiei, au fost testate 352 de cadre medicale, dintre care 346 de probe au fost negative şi 6 pozitive.
 
Patru cadre medicale, ale secţiei de gastroenterologie, au fost declarate vindecate, respectiv: 1 medic, 2 asistenţi medicali şi 1 infirmier. Două cadre medicale declarate pozitiv în urma testării, 1 asistent medical şi 1 infirmier, de la secţia de secţia de Urologie şi din cadrul secţiei special amenajate pentru îngrijirea pacienţilor suspecţi de COVID-19 (denumită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia), au o stare generală de sănătate bună.    
 
”Testarea personalului medico-sanitar din cadrul SJU Alba Iulia decurge în condiţii corespunzătoare – cu rezultate în ziua recoltării probelor –, fiind îmbunătăţă, din 11 aprilie, odată cu punerea în funcţiune, în propriul laborator, a unei linii complete de diagnosticare a cazurilor de COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Spre exemplu, în cursul zilei de joi, 16 aprilie, au fost testaţi 30 de angajaţi ai SJU Alba Iulia (toţi cu rezultate negative)”, se afirmă în comunicatul unităţii medicale.

În Alba au fost, în total, până joi, 16 aprilie, un număr de 18 cadre medicale testate cu noul tip de coronavirus. Tot până joi, în judeţ au fost testate cu rezultat negativ un număr de 1.064 cadre medicale şi personal auxiliar din spitale şi alte instituţii din sectorul medical pentru COVID-19. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările