Misterul morţii unui tănăr de 21 de ani, dat dispărut în apele lacului Oaşa. A fost găsit decedat după 2 săptămâni pe malul apei

Misterul morţii unui tănăr de 21 de ani, dat dispărut în apele lacului Oaşa. A fost găsit decedat după 2 săptămâni pe malul apei

Tânărul dispărut a fost căutat timp de aproape două săptămâni

IPJ Alba a anunţat, vineri după-amiază, identificarea persoanei găsită decedată pe malul lacului Oaşa. Cadavrul este al tânărului dat dispărut în urmă cu două săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Este un tânăr de 21 de ani, din Gârbova, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 17.07.2020. La examinarea sumară a cadavrului, care se afla în stare de putrefacţie, nu au fost identificate urme de violenţă. Acesta va fi transportat la SML, pentru necropsie şi stabilirea cauzei morţii. Cercetările sunt continuate”, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.
 
Vineri, în jurul orei 13.00, jandarmii montani din Şugag, aflaţi în zona lacului Oaşa, au observat cu ajutorul binoclului o persoană pe malul lacului. Aceştia s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că este vorba despre o persoană decedată.
 
Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Alba, trupul neînsufleţit a fost descoperit pe malul opus al lacului, faţă de locul în care se presupune că tânărul s-ar fi înecat şi unde au fost găsite hainele acestuia. Pentru a ajunge la acesta, jandarmii au fost nevoiţi să ocolească o porţiune a lacului, prin pădure.
 
Dispariţia tânărului a fost semnalată în data de 17 iulie, prin apel la 112 prin care se semnala că acesta ar fi intrat la scăldat în apele lacului şi nu a mai ieşit.
 
Tânărul s-ar fi aflat în zona lacului alături de unchiul său şi ar fi intrat să facă baie în apă. Potrivit unor surse locale, acesta ar fi reuşit să se ridice la suprafaţă pentru câteva momente, după care a dispărut în apa lacului.
 
Se pare că acesta ar fi reuşit în final să iasă pe malul lacului, în partea opusă a locului unde a intrat în apă, dar a decedat, fie din cauza efortului depus, fie ca urmare a hipotermiei. Cauza exactă a morţii se va şti după realizarea autopsiei.

Bărbatul lucra în zonă pentru o societate care se ocupă de exploatarea lemnului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: