Inundaţii în Alba: gospodării şi drumuri afectate de viituri VIDEO

Inundaţii în Alba: gospodării şi drumuri afectate de viituri VIDEO

Drumuri şi străzi din mai multe localităţi au fost acoperite de ape

Ploile din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localităţi din judeşul Alba. La Sebeş pompierii au fost chemaţi să evacueze apa din subsolul a două case de pe strada Câmpului. Drumuri şi curţi au mai fost indundate la Gârbova de Jos, Feneş, Turdaş, Şibot şi Bucerdea Grânoasă.

Ploile au început să lase pagube în urma lor, un exemplu fiind la Sebeş unde pompierii au fost chemaţi să evacueze apa din subsolul a două case de pe strada Câmpului. 
 
Aceeaşi situaţie, în care casele şi curţile au fost inundate, o găsim şi în alte localităţi din judeţul Alba, ca de exemplu la Feneş unde se pare că apa a pătruns în casele oamenilor. Şi la Turdaş apa a trecut de nivelul gleznei.

 
La Gârbova de Jos situaţia a fost, de asemenea, alarmantă. Câteva familii au rămas izolate.
„Furiile apei lovesc din nou localitatea Gârbova de Jos! Cerul s-a întunecat şi apoi a urmat 30 de minute de ploaie , suficiente pentru creştea nivelului apei şi pentru izolarea câtorva familii! Nivelul apei începe să crească de la minut la minut, împiedicând traversarea cu autovehicule a râului! Suntem nevoiţi de fiecare dată când nivelul apei creşte sa ne mutam preventiv maşinile pe partea cealaltă de drum, pe la porţile vecinilor , prin curţile lor… Cerem ajutorul autorităţilor, nu pentru prima oară şi soluţionarea problemei cu un pod pentru autovehicule”, afirma un locuitor afectat de plori.

Şi la Şibot şi Bucerdea Grânoasă au fost chemate echipajele de intervenţie pentru a interveni la evacuarea apei din case.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: