Imagini de poveste într-un sat din Alba. O locuinţă decorată cu mii de luminiţe a devenit atracţie turistică VIDEO

Imagini de poveste într-un sat din Alba. O locuinţă decorată cu mii de luminiţe a devenit atracţie turistică VIDEO

Locuinţa este împodobită cu mii de beculeţe colorare. Foto: captură video

O familie din satul Totoi, judeţul Alba, şi-a decorat casa pentru sărbătorile de iarnă aşa cum ne-am obişnuit să vedem doar în filmele americane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gospodăria a fost înfrumuseţată cu mii de luminiţe care au fost puse pe case, în copaci şi pe garduri.
 
Proprietarii locuinţei obişnuiesc să-şi decoreze casa în fiecare an, în preajma Crăciunului, dorind să creeze o atmosferă de poveste, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
 
Priveliştea casei aflate doar la câţiva kilometri depărtare de Alba Iulia este un adevărat spectacol, mai ales că zona nu are de obicei o iluminare generoasă.
 
„Anul acesta a fost mai special, niciodată nu am pus chiar atâtea pe casă”, a spus proprietarul casei din Totoi.
 
Prima instalaţie pentru bradul de Crăciun a fost creată la puţin timp după inventarea becului, până atunci folosindu-se lumânări aprinse. Din aceeaşi perioadă datează şi obiceiul de a instala brazi în pieţele publice, cu ocazia sărbătorilor, decoraţiunile de Crăciun fiind rezervate, până la acel moment, interiorului caselor.
 
 
În 1880, în preajma Crăciunului, Thomas Edison, inventatorul becului incandescent, şi-a înconjurat întreg laboratorul cu lumini, lucru nemaivăzut până atunci. Doi ani mai târziu, împreună cu asociatul său, Edward Johnson, Edison a arătat publicului şi prima instalaţie de brad.
 
Deşi au trecut mai bine de 130 de ani de la prima instalaţie de brad, tehnologia utilizată este în mare parte aceeaşi şi multe instalaţii folosesc în continuare becurile incandescente. În ultimii ani, însă, becurile clasice au început să fie înlocuite cu LED-uri, mult mai durabile şi mai eficiente energetic, dar şi mai potrivite pentru a obţine diferite efecte.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările