Festival Naţional de Folclor, întrerupt la Câmpeni din cauza inundaţiilor. Apa a intrat peste spectatori FOTO

Festival Naţional de Folclor, întrerupt la Câmpeni din cauza inundaţiilor. Apa a intrat peste spectatori FOTO

Zona în care se desfăşura festivalul a fost inundată

Festivalul Naţional de Folclor "Sus, sus, sus, la moţi, la munte" de la Câmpeni a fost suspendat după ce terenul pe care se desfăşura manifestarea a fost inundat în urma ploilor torenţiale înregistrate vineri seara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat sub avertizare meteorologică cu Cod Roşu, oraşul Câmpeni, ca de altfel întreaga zonă de nord-vest a judeţului Alba, a fost afectat vineri de inundaţii. Apa a pătruns şi pe terenul din apropierea stadionului din oraş, unde avea loc un festival de folclor. Organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă manifestarea, apa depăşind un metru.
 
Multe dintre maşini au rămas blocate, fiind afectată mare parte din logistica necesară organizării festivalului. Evenimentul se desfăşura în zona terenului de fotbal din oraş, pentru a permite respectarea normelor de protecţie sanitară în vigoare.
 
Tineri interpreţi din opt judeţe - Botoşani, Mureş, Alba, Sălaj, Timiş, Cluj, Maramureş şi Dolj - participau la festival.
 
 
Manifestările au debutat, joi, prin evenimente cultural educative dedicate copiilor şi un spectacol folcloric. Vineri au avut loc şi un Târg al meşterilor tradiţionali, o expoziţie stradală de artă fotografică şi un recital extraordinar cu muzică de fanfară.
 
 
Printre cei care urmau să urce pe scenă în recital vineri seara se află artişti ai Ansamblului Folcloric al judeţului Alba, Mirela Mănescu, Gheorghiţa Nicolae, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările