VIDEO Ministrul Dan Şova despre autostrada Sebeş – Turda: „Până în decembrie vom avea semnat contractul“

VIDEO Ministrul Dan Şova despre autostrada Sebeş – Turda: „Până în decembrie vom avea semnat contractul“

Ministrul Dan Şova. Foto Adevărul

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova a declarat, sâmbătă, la Bşaj că proiectul privind construirea autostrăzii Sebeş – Turda este într-o fază avansată. Potrivit acestuia, în luna iulie se va finaliza documentaţia de transformare a proiectului din drum expres, aşa cum era iniţial prevăzut, în autostradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentantul Guvernului a afirmat că, prin angajamentul luat faţă de Uniunea Europeană, construcţia autostrăzii trebuie finalizată până în 2016.
 
“Suntem avansaţi, în luna iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă. Până în decembrie vom avea terminate procedurile de licitaţie şi de atribuire, vom avea un contract semnat şi suntem obligaţi să terminăm autostrada până în 2016 pentru că am reuşit să o băgăm pe alocarea financiară 2007 – 2013, pe facilitatea n + 3. Deci va trebui terminată până în 2016, 78 de kilometri, este o investiţie de aproximativ 900 de milioane de euro, foarte importantă şi cred că o s-o terminăm”, a declarat Dan Şova la Blaj, prezent la inaugurarea unui noi unităţi de producţie a companiei germane Bosch.
 
Ministerul a vorbit şi despre nemulţumirile cetăţenilor, exprimate până acum la Alba Iulia. ”Cred că sunt nemulţumiri ale PDL-ului care se face că vorbeşte în numele localnicilor dar am înţeles că, fiind o nefericire politică din partea PD-ului că nu au reuşit dânşii să o facă, acum au început să vină şi să spună că se dărâmă casele oamnilor. În fapt am înţeles că va fi demolată o singură casă pe drum şi lucrurile sunt foarte clare. Din cercetările pe care le-am făcut am înţeles că toată lumea pe această rază îşi doreşte să existe acestă autostradă Sebeş – Turda. Cel a cărui casă va fi demolată pentru un interes public în mod evident va fi despăgubit prealabil şi aşa cum trebuie ca să fie mulţumit“, a precizat ministrul.
 
Problemele invocate au fost ridicate de locuitori din zona localităţii Oarda, din Alba Iulia, care susţin că proiectul prevede demolarea a mai multe locuinţe şi nu doar a uneia, aşa cum s-a afirmat după modificarea proiectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: