Cum vor începe cursurile la Universitatea din Alba Iulia. Scenariul pentru care se pregătesc profesorii şi studenţii

Cum vor începe cursurile la Universitatea din Alba Iulia. Scenariul pentru care se pregătesc profesorii şi studenţii

Sediul universităţii din Alba Iulia

Anul universitar 2020-2021 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) va începe în data de 1 octombrie, cel mai probabil în scenariul hibrid, pentru primul semestru.

Ştiri pe aceeaşi temă

UAB va anunţa oficial, cu 7 zile înainte de începerea cursurilor universitar, scenariul ales, în funcţie de evoluţia epidemiologică. La începutul anului universitar, va organiza o festivitate de deschidere specială, online.
 
Potrivit reprezentanţilor universităţii, în semestrul I, cursurile şi seminariile teoretice de la toate programele de studiu se vor desfăşura, cel mai probabil, preponderent online (licenţă, masterat şi doctorat, toţi anii de studiu), cu excepţia anumitor lucrări practice, laboratoare şi proiecte care presupun, cu necesitate, prezenţa fizică a studenţilor pentru activităţi faţă-în-faţă (în special la programe din arealul ştiinţelor exacte şi inginereşti şi al specializărilor vocaţionale).
 
Universitatea va face cunoscute (pe site şi în paginile de social-media) programarea / orarul întâlnirilor faţă-în-faţă, acolo unde este cazul (program modular sau standard), precum şi orarul activităţilor teoretice desfăşurate exclusiv online, transmite instituţia de învăţământ, într-un comunicat de presă.
 
În prima zi a noului an universitar vor avea loc întâlniri online cu tutorii fiecărui program de studii, în cadrul cărora se vor comunica aspecte concrete privitoare la orare, accesarea platformelor de instruire activ-participativă, accesul la bazele de date-suport, la cursurile în format electronic etc.
 
Studenţii vor avea la dispoziţie, în acest sens, şi un Ghid informativ. Tot în prima săptămână, studenţii UAB vor beneficia şi de consiliere tutorială directă, din partea Microsoft, cu privire la folosirea eficientă a platformelor educaţionale în format online.
 
”Încă de la începutul pandemiei, printr-o mobilizare rapidă a întregii comunităţi academice şi beneficiind de platformele şi de resursele de învăţare de care dispune, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a luat măsurile necesare şi a implementat un program educaţional care să plaseze în centrul de interes performanţele studentului şi să îi asigure acestuia instrumentele moderne de pregătire alternativă (în sistem online), fără a face rabat de la calitatea educaţiei, în condiţii de maximă securitate sanitară.
 
Întrucât evoluţia nefavorabilă a infectărilor cu SARS-CoV-2 la nivel naţional (şi nu numai) presupune luarea în considerare, înainte de orice, a sănătăţii comunităţii academice (prin aceasta înţelegând studenţii şi personalul UAB, dar şi colaboratorii şi partenerii instituţionali care contribuie constant la bunul mers al activităţii noastre), UAB a analizat, cu sprijinul DSP Alba, variantele cele mai potrivite pentru desfăşurarea activităţii în primul semestru al anului universitar 2020-2021.
 
Desigur, s-a ţinut cont de opţiunile studenţilor şi ale cadrelor didactice (care îşi doresc intens revederea faţă-în-faţă cel puţin în cadrul unor activităţi practice şi de cercetare), de baza materială generoasă de care UAB dispune, dar şi de situaţiile de risc, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile.
 
Ne-am fi dorit cu toţii, fără îndoială, să ne revedem constant în sălile de curs şi în laboratoare, să demarăm tradiţionalele evenimente ştiinţifice şi culturale în varianta lor cunoscută, însă, dată fiind situaţia infectărilor cu COVID 19, alarmantă la nivel naţional, UAB va opta, cel mai probabil, în primul semestru al noului an universitar, pentru un program educaţional conform scenariului 2”, transmit reprezentanţii Universităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: