Cum se pune în practică o înşelătorie prin metoda „şmen”. Bărbat căutat de Poliţia din Alba VIDEO

Cum se pune în practică o înşelătorie prin metoda „şmen”. Bărbat căutat de Poliţia din Alba VIDEO

Bărbatul căutat de poliţie pentru înşelăciune

Un bărbat este căutat de poliţiştii din Alba după ce a reuşit să pună în practică infracţiuni de înşelăciune prin metoda ”şmen”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înşelăciunea prin metoda şmen presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de la angajaţi ai unor magazine, restaurante instituţii sau chiar pe stradă, escrocii abordând persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani.
 
În momentul în care banii sunt predaţi, escrocii sustrag o parte şi îi ascund, continuând să ţină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani primită nu e întreagă. 
 
Ulterior, infractorii susţin că nu le-a fost dat restul corect şi solicită completarea sumei. De multe ori, vânzătorul cade în plasa escrocului şi îi dă bani în plus. Un astfel de caz o fost surprins de camerele de la o cafenea din Alba Iulia.

 
Profitând de neatenţia barmanului, bărbatul comandă o băutură, plasează o bancnotă de 100 de lei pe tejghea, iar mai apoi bagă bancnota înapoi în buzunar şi solicită restul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările