Cum acţionează ţeparii prin metoda “agenţiei de modeling“. Mărturia unei tinere care visa să ajungă model VIDEO

Cum acţionează ţeparii prin metoda “agenţiei de modeling“. Mărturia unei tinere care visa să ajungă model VIDEO

Şapte persoane au fost conduse la audieri

În urma percheziţiilor, desfăşurate miercuri, la suspecţi de înşelăciune prin metoda ”agenţia de modelling” au fost ridicate unităţi de calculator, telefoane mobile, documente, precum şi peste 30.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Cele şapte persoane au fost reţinute, urmând ca joi, 11 februarie, să fie prezentate unui procuror pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Textul iniţial: Şapte persoane au fost conduse la sediul IPJ Alba pentru audieri.  O tânără din Alba Iulia care a fost abordată de “agenţii de modeling“ care acţionau pe Bulevardul Transilvaniei din municipiu a povestit pentru presă cum au acţionat aceştia şi ce i-au promis în schimbul unor sume de bani. 
 
Aceştia acţionau după o metodă binecunoscută, numită pe stradă ”agenţia de modeling”. Metoda a ajuns în ţară la începutul anului 2010 şi a fost folosită cu succes în mai multe oraşe, dar în special vara, la mare, pe toată durata sezonului estival.
 
Tânăra a spus că a fost abordată de agenţi pe Bulevardul Transilvaniei şi i-au spus că promovează produse de înfrumuseţare a tenului şi make-up. Apoi aceasta a fost invitată la biroul agenţiei, iar o tânără i-a spus că trebuie să meargă la intervale regulate de timp pentru a beneficia de servicii cosmetice profesioniste (machiat, dar şi aplicare a cremelor pentru ten).
 

 
Aceasta a plătit o taxă de 120 de lei, o taxă de înscriere pentru ca poza ei să apară pe site-ul agenţiei de modeling. În urma contractelor pe care ar fi urmat să le obţină, aceasta putea primi, potrivit agenţilor, între 60 şi 70 de euro, însă trebuia să meargă regulat la sediul agenţiei.
 
După plata taxei, a primit şi un contract pentru un parteneriat şi a fost înştiinţată că taxa de 120 de lei este pentru nivelul amatori, iar pentru nivelul mai avansat trebuie să meargă la agenţie odată pe lună pentru machiat şi coafat, iar în prima lună să meargă cu trei ţinute de acasă, cu care va participa la o sesiune foto.
 
Mai mult, următorul pas era ca tânăra să fi plătit 400 de euro pe un contract, iar pe doi ani, 450 de euro. În urma contractelor ar fi urmat să câştige din publicitate, pe reclamă, între 400 şi 700  de euro, bani din care agenţia îşi trăgea un comision.
 
Tânăra nu a acceptat şi a întrerupt colaborarea cu aceştia. În urma percheziţiilor, desfăşurate miercuri, au fost ridicate unităţi de calculator, telefoane mobile, documente, precum şi peste 30.000 de lei.
 
La percheziţii au participat poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, acţiunile fiind derulate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările