Celebrul bloc „NATO“ din Cugir, cu zeci de antene satelit la geamuri, va fi reabilitat cu fonduri europene

Celebrul bloc „NATO“ din Cugir, cu zeci de antene satelit la geamuri, va fi reabilitat cu fonduri europene

Blocul din Cugir cu zeci de antene satelit va fi reabilitat

Celebrul bloc NATO din Cugir, devenit viral pe reţele de socializare datorită zecilor de antene satelit amplasate de locatari, va fi reabilitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul local al oraşului Cugir a aprobat în ultima sa şedinţă pe anul 2018 documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea şi mdernizarea blocului de garsoniere din oraş, cunoscut şi sub denumirea de ”blocul NATO”.

Reabilitarea se va face prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene prin Programulu Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa prioritară – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei.
 
Scopul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei rome. Blocul de locuinţe are 105 apartamente din care 35 proprietate privată si 70 proprietate a Oraşului Cugir, cu câte o cameră şi regim de înălţime parter + 4 etaje cu o vechime de cca 50 ani. Blocul este racordat la reţeaua de apă potabilă, la reţeaua de energie electrică şi la reţeaua de canalizare. Încălzirea este asigurată prin sobe cu lemne.
 
Prin această lucrare de reabilitare se propune branşarea construcţiei la reţeaua de gaze naturale şi executarea instalaţiei comune pe casa scării pâna la uşa fiecărui apartament. Se va reabilita instalaţia electrică şi sanitară din zona celor 70 apartamente care sunt proprietatea UAT Cugir. Valoarea totală a investiţiei cu TVA este de 1.349.994 lei, iar durata de realizare este de 18 luni.

Garsonierele sunt locuite de familii de romi, media locatarilor pentru fiecare locuinţă fiind de aproximativ 8 persoane. Un calcul simplu arată că în blocul ”NATO” locuiesc circa 850 de suflete ceea ce reprezintă aproximativ 4 la sută din populaţia oraşului. Cugirul avea la ultimul recensământ o populaţie de 21.300 de locuitori. Locatarii blocului ”mandresc” cu tehnică modernă: au zeci de antene satelit şi, prin deducţie logică, cam tot atâtea televizoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările