Cel mai mare producător de miere din România a început să fabrice bere. Unde se vinde „Gloria“, sortimentul lăudat de producători drept „nişa nişelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berea cu miere, un nou produs pe piaţa berii artizanale
Berea cu miere, un nou produs pe piaţa berii artizanale

Cel mai mare producător de miere din România, societatea Apidava Blaj, a prezentat un sortiment de bere cu miere despre care spun că este fabricat în premieră naţională.

Producătorii susţin că folosesc ingrediente de cea mai bună calitate cu ajutorul cărora produc două tipuri de bere albă şi neagră nefiltrată nepasteurizată şi este, potrivit reprezentanţilor producătorului, ”nişa nişelor”.

Berea este fermentată în tancuri minim 21-30 de zile în funcţie de sortimentul berii. Capacitatea fabricii este limitată la 150 hectolitri anual. Preţul unei beri de 33 cl cu o alcoolemie de 7,5% este de 10 lei. Deocamdată, berea artizanală de la Blaj nu se vinde în supermarketuri ci doar în câteva magazine din Blaj, Aiud, Sibiu şi Bucureşti.

Berea cu miere a fost denumită ”Gloria” după monumentul cu acelaşi nume aflat pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. De altfel, pe eticheta sticlei de bere este desenată o imagine a monumentului de la Blaj. Berea cu miere va fi prezentată oficial în cadrul târgului ”Sărbătoarea mierii” ce are loc la Blaj în perioada 22 – 24 martie.

”Sărbătorea Mierii” este cel mai important târg apicol şi singurul cu prezenţă internaţională din România. Ajuns în acest an la cea de-a XII- a ediţie, evenimentul va reuni 150 de expozanţi din ţară şi din străinătate, din ţări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Franţa, Croaţia sau Grecia. Vizitatorii vor putea găsi la târg miere şi produse apicole, dulciuri de casă realizate cu miere, produse cosmetice cu miere dar şi utilaje şi echipamente moderne folosite în apicultură. Nu va lipsi nici secţiunea dedicată meşterilor populari care vor expune obiecte tradiţionale. 

Târgul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar şi oferirea de informaţii apicultorilor prin sesiunea de comunicări/ conferinţe şi a posibilităţii de a face schimburi de experienţă cu apicultori şi asociaţii apicole din alte ţări europene.

Târgul găzduieşte în premieră pentru România şi conferinţa internaţională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa, care va reuni specialişti din opt ţări. Printre participanţi se vor afla şi 50 de reprezentanţi ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franţa, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele şi oportunităţile pieţei internaţionale a mierii.

Citiţi şi:

 

FOTO Povestea tinerilor români care vor să construiască un orfelinat în Tanzania: „Am găsit o mână de copii fără speranţă“

 

Scrisoarea unui deţinut îndrăgostit de psihologul închisorii: „O să plăteşti scump, frumoasă cu chip de zână!“

 

Regulile nescrise ale muntelui transmise de generaţii. Care trebuie să fie „unitatea de măsură“ a unui grup de turişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite