Cel mai mare cartier de locuinţe din Blaj intră în modernizare. Investiţie de 6 milioane de lei

Cel mai mare cartier de locuinţe din Blaj intră în modernizare. Investiţie de 6 milioane de lei

Cartierul de locuinţe din Blaj va fi modernizat în privinţa infrastructurii

Cel mai mare cartier de locuinţe din municipiul Blaj va intra de luni, 15 februarie, în reabilitare şi modernizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima fază va fi înlocuită complet conducta de canalizare menajeră, pe distanţa Blocul Turn – Biserica Ortodoxă „Sfânta Maria” şi va fi introdusă o nouă conductă de alimentare cu apă. În a doua fază, toată zona Eroilor şi Gării va beneficia de lucrări de modernizare, pe fonduri europene, ce presupun reabilitarea completă a suprafeţei rutiere şi pietonale, reabilitarea aleilor, curţilor interioare, zonelor verzi, parcărilor şi construirea reţelei de canalizare pluvială. 
 
Lucrările vor începe cu schimbarea completă a canalului colector, pe distanţa Blocul Turn – Biserica Ortodoxă „Sfânta Maria”. Urmează apoi introducerea unei reţele noi de alimentare cu apă în cartierele Eroilor şi Gării, cele două mari investiţii fiind executate de operatorul de apă SC Apă CTTA SA Alba. La finalul acestora, toate blocurile din zonă vor avea branşamente noi la reţelele de apă şi canalizare.
 
Autorităţile locale roagă cetăţenii din zonă să dea dovadă de înţelegere, pentru că este vorba despre o lucrare foarte importantă, efectuată pe una dintre cele mai mari şi aglomerate artere din municipiul Blaj. Zona nu a mai fost reabilitată de 11 ani, iar lucrări de intervenţii în infrastructura din zonă, la reţelele de alimentare cu apă şi la cea de canalizare, nu mai pot fi efectuate în primii cinci ani de la finalizarea proiectului de modernizare pe fonduri europene.
 
 
În a doua etapă vor fi reabilitate şi modernizate cartierele Eroilor şi Gării. Întreaga zonă rutieră şi pietonală va fi pavată cu dale, începând de la Blocul Turn până la intersecţia străzii Gării cu strada Clujului, la iesirea spre pasajul rutier de trecere pe sub calea ferată, pe DN 14B. De asemenea, vor fi reabilitate complet aleile, curţile interioare, zonele verzi şi parcările şi va fi construită reţeaua de canalizare pluvială.
 
Această investiţie este derulată pe fonduri europene şi se află în procedură de licitaţie în curs de finalizare, valoarea estimată fiind de 6.007.966,49 lei (fără TVA).
 
Reabilitarea şi modernizarea cartierelor Eroilor şi Gării face parte dintr-un proiect mai amplu, care mai are în vedere construirea străzilor şi a reţelei de canalizare din cartierul Chereteu, modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii în cartierul Andrei Mureşanu şi construirea, în centrul oraşului, a noii Biblioteci Municipale. Întreaga investiţie este pe fonduri europene nerambursabile, din bugetul alocat Regiunii Centru, prin POR, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în Municipiul Blaj” – Axa prioritară 13. Valoarea totală a întregului proiect este de aproape 29 de milioane de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările