Cardinalul Lucian Mureşan îndeamnă credincioşii greco-catolici să respecte toate măsurile de prevenţie şi protecţie

Cardinalul Lucian Mureşan îndeamnă credincioşii greco-catolici să respecte toate măsurile de prevenţie şi protecţie

Cardinalul Lucian Mureşan

Cardinalul Lucian Mureşan le recomandă tuturor preoţilor şi credincioşilor greco-catolici să respecte toate măsurile de prevenţie şi de protecţie impuse şi recomandate de autorităţile statului în contextul pandemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o Scrisoare circulară adresată preoţilor şi credincioşilor, Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, spune că „Biserica nu are menirea de a propune soluţii ştiinţifice pentru a învinge pandemia, această dificilă misiune revenind autorităţilor Statului pe care le susţinem cu rugăciunea şi cu îndemnul de a respecta toate măsurile de prevenţie şi de protecţie”.
 
”În încercarea pe care cu toţii o trăim, Biserica este aproape de fiii ei şi ne ajută pe fiecare să regăsim semnificaţia încercărilor prezente, să le trăim cu speranţa sădită în inimă de Mântuitorul nostru Isus Cristos şi să le înfruntăm cu puterea harului dumnezeiesc. Şi astăzi Biserica ne provoacă cu aceleaşi interogative pe care le adresează omenirii de 2000 de ani: oare nu cumva, acest virus vine si pentru a ne aminti că suntem trecători şi că adevărata noastră patrie nu este această vale de lacrimi? Oare nu s-ar cuveni să punem în sfârşit în practică imperativul Domnului Isus: căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu?”, completează înaltul ierarh.
 
Cardinalul Mureşan mai susţine că răspândirea accelerată a epidemiei pe întreg mapamondul cauzează tuturor suferinţe, teamă şi îngrijorare pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri.
 
”Ştiri apocaliptice, scenarii înfricoşătoare ne asaltează la tot pasul. Şi precum apostolii în drum spre Emaus, ne putem simţi uneori abandonaţi într-o situaţie de nesiguranţă. Însă tocmai în aceste momente de reală criză existenţială, suntem chemaţi să redescoperim anumite valori pe care în goana de zi cu zi le ignoram: compasiunea, atenţia pentru ceilalţi, fragilitatea vieţii noastre.
 
Această dificilă perioadă să fie un imbold pentru a ne trăi cu adevărat viaţa noastră umană şi creştină. Precum ne aducea aminte şi fratele Mihai din Prilog, izvorul bolilor trupeşti este starea sufletească a fiecăruia dintre noi şi a omenirii în ansamblul ei. De aceea, să îi cerem Domnului să ne atingă cu mâna Sa vindecătoare”, se mai susţine în Scrisoarea circulară adresată preoţilor şi credincioşilor, dată publicităţii miercuri, 21 octombrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările