Au revenit muncitorii pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Când vor fi finalizate toate lucrările

Au revenit muncitorii pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Când vor fi finalizate toate lucrările

În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe o singură bandă. Foto: ziarulunirea.ro

Muncitorii companiei Aktor, antreprenorul general al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda, au reluat lucrările de construcţii la lotul 2, acum, când sărbătorile de iarnă s-au încheiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

După deschiderea traficului rutier pe acest tronson, între Alba Iulia şi Aiud, constructorul a anunţat că va finaliza până la sfârşitul lunii iulie 2022 toate lucrările rămase neexecutate la data dării în circulaţie.

În prezent, vremea nu permite constructorilor să lucreze la stabilizarea alunecării de teren de la Oiejdea, comuna Galda de Jos, dar aceştia efectuează alte lucrări în zona Centrului de Întreţinere şi Monitorizare (CIM) de la Teiuş, unde se montează panouri fonoabsorbante (care atenuează zgomotul).
   
Pentru acest an, pe lângă finalizarea lucrărilor de montare a tuturor panourilor fonoabsorbante, au mai rămas de executat gardul de protecţie, porţile de acces, sistemul de scurgere a apelor pluviale şi sistemele de tranziţie.
 
Pe lot, pe lângă cele amintite anterior, constructorul mai are de finalizat trei obiective importante. În primul rând, este vorba despre construirea CIM din nodul rutier Teiuş, a cărui structură a fost deja ridicată, amenajarea spaţiilor de servicii (parcări, toalete) din zona Oiejdea şi, nu în ultimul rând, finalizarea stabilizării alunecării de teren din aceeaşi localtiate, punctul nevralgic care i-a dat cele mai mari bătăi de cap constructorului de la demararea investiţiei. În această zonă, se circulă cu restricţii de viteză, pe o singură bandă de mers 
 
Lucrările efectuate până acum la alunecare au reuşit să dreneze apa, constructorii fiind optimişti în privinţa reuşitei execuţiei lucrărilor, care vor fi reluate luna viitoare, dacă vremea le va permite.
 
Potrivit promisiunilor constructorului, la finalul lunii iulie se vor încheia toate lucrările la acest segment al autostrăzii. Circulaţia a fost deschisă pe 30 noiembrie 2021.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările