Pompierii continuă intervenţia la fabrica de condimente din Alba Iulia, incendiul nefiind stins nici după 14 ore VIDEO

Pompierii continuă intervenţia la fabrica de condimente din Alba Iulia, incendiul nefiind stins nici după 14 ore VIDEO

FOTO: Dorin Ţimonea

Pompierii continuă, sâmbătă seara, intervenţia la fabrica de condimente din Alba Iulia, după mai bine de 14 ore de la izbucnirea focului, pentru că mai există încă focare, la faţa locului fiind prezente cinci autospeciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, echipele de intervenţie sunt încă prezente la fabrica de condimente de la Alba Iulia pentru a stinge ultimele focare. În zonă sunt prezente trei autospeciale de stingere, două autoscări, dar şi un utilaj greu cu ajutorul căruia sunt ridicate dărâmăturile pentru a fi găsite şi stinse toate focarele. De asemenea, după ce incendiul va fi stins, o autospecială şi o motopompă vor rămâne peste noapte în zonă pentru a se asigura că focul nu va izbucni din nou.
 
Echipe ale APM au efectuat măsurători în mai multe zone, cu ajutorul unui laborator mobil, pentru a stabili dacă s-a produs o poluare a aerului. Astfel, specialiştii au stabilit că, în urma incendiului a rezultat monoxid de carbon, amoniac, benzen şi metanol, dar nu în cantităţi care să pună în pericol sănătatea umană. Inspectorul şef al ISU Alba, Adrian Buia, a spus că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securităţii la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme. 
 
Este vorba despre fabrica Supremia, aparţinând Grupului Solina, cel mai mare producător de condimente din România. Supremia Grup a fost o companie construită de la zero de către omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an şi jumătate acesta a vândut fabrica Grupului Solina. Supremia Grup era şi înainte de a fi cumpărat de Solina cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2.300 de clienţi, şi cu vânzări de 52,1 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi.
 
Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia. ISU Alba a transmis două mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.
 

Fotografii realizate de Dorin ȚIMONEA - ADEVĂRUL & ISU Alba

Imagini din aceeasi galerie
  • Fotografii realizate de Dorin ȚIMONEA - ADEVĂRUL & ISU Alba
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările