Într-un judeţ din Transilvania, numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în 24 de ore. Situaţie critică în spitale

Într-un judeţ din Transilvania, numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în 24 de ore. Situaţie critică în spitale

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 creşte exponenţial în judeţul Alba. Direcţia de Sănătate Publică a comunicat ieri un număr de 106 noi cazuri, cifră triplă faţă de cea comunicată luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plus a fost înregistrat şi un deces nou. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Baia de Arieş, nevaccinat, care avea şi alte afecţiuni. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat la Alba Iulia (47), urmat de Aiud (10), Sebeş (6) şi Blaj (5).
 
În mediu rural, au fost testate pozitiv câte trei persoane din comunele Galda de Jos, Ohaba, Sâncel, Şona şi Valea Lungă. Cea mai ridicată incidenţă, de 5,38 cazuri la mia de locuitori, este în comuna Sâncel (14 cazuri), urmată de Sohodol (3 cazuri la mia de locuitori). Incidenţe mai mari de 2 sunt în municipiile Blaj şi Aiud, în comuna Vadu Moţilor şi în oraşul Ocna Mureş.
 
La Alba Iulia, datele de ieri arătau un total de 144 de cazuri şi o rată a incidenţei de 1,89. La nivel naţional, au fost comunicate marţi un număr total de 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV – 2.
 
Creşterea accelerată a numărului de cazuri a dus şi la ocuparea locurilor din spitale destinate pacienţilor testaţi pozitiv care au nevoie de spitalizare. Luni, în Alba erau internaţi în total 138 de bolnavi: 34 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (Secţia Infecţioase), 17 la Spitalul Municipal Blaj, 14 la Spitalul Orăşenesc Cugir, 13 la Spitalul Orăşenesc Abrud, 12 la spitalul din Câmpeni, 12 la Spitalul TBC Aiud, 10 la Spitalul Municipal Aiud, 8 la Spitalul Municipal Sebeş.
 
Acestora li se adaugă cele 18 persoane spitalizate la ATI în Aiud, Alba Iulia şi Blaj. În judeţul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 22.256 cazuri confirmate, 20.717 persoane vindecate, 683 decese. La nivel judeţean, incidenţa cazurilor la 14 zile este de 1,36.
 

Focar la o direcţie a primăriei din Alba Iulia

 
Un focar de COVID-19 a fost descoperit în ultimele zile la la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Alba Iulia.  Potrivit DSP Alba, până marţi şase asistenţi sociali au fost depistaţi pozitiv. Primul caz a fost depistat în data de 10 septembrie 2021. Trei dintre asistenţii sociali sunt vaccinaţi, iar trei sunt nevaccinaţi. Pentru cei şase  s-a luat masura izolarii lor la domiciliu şi s-au dezinfectat spaţiile de lucru ale DAS.
 
De asemenea, există mai multe cazuri de infectare şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Este vorba despre doi medici, trei asistenţi, un farmacist, o infirmieră şi un maseur. Şapte dintre persoanele depistate pozitiv sunt vaccinate. ”În şapte dintre cazuri este vorba de infectare comunitară, în timp ce o persoană a fost infectată în spital, după contactul cu un pozitiv care s-a infectat în comunitate. Starea celor pozitivi este bună, toţi sunt la domiciliu, asimptomatici sau uşor simptomatici”, a precizat Diana Mârza, managerul spitalului.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările