Înşelăciune prin metoda COVID: Cum a dat o femeie bijuterii de 15.000 de lei unui escroc crezând că nepotul său este grav bolnav

Înşelăciune prin metoda COVID: Cum a dat o femeie bijuterii de 15.000 de lei unui escroc crezând că nepotul său este grav bolnav

Femeia a fost convinsă la telefon că nepotul său este foarte grav bolnav de COVID-19

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atenţionează cu privire la înşelăciunile comise prin metodele COVID şi Accidentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei cazuri au fost înregistrate în Aiud şi Alba Iulia vineri şi sâmbătă, 26-27 februarie 2021.

Astfel, sâmbătă, 27 februarie 2021, în jurul orei 17,30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS COV 2 şi are nevoie de un aparat în valoare de 15.000 de euro pentru a fi menţinut în viaţă. 
 
Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la uşa acesteia s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei. 
 
Abia după aceea femeia şi-a sunat nepotul, care este sănătos şi în afara oricărui pericol şi şi-a dat seama că a fost înşelată. 

Vineri, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că bunica sa a fost sunat de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul sau a suferit un accident rutier şi are nevoie urgentă de operaţie.

Escrocul i-a solicitat femeii, în vârstă de 75 de ani, din Alba Iulia, toţi banii pe care-i are in casă. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar, la scurt timp, la uşa sa s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat 1.000 de euro si 500 de lei.

În aceeaşi zi, Poliţia din Alba Iulia a fost sesizată de catre un barbat cu privire la faptul ca a fost victima unei tentative de inselaciune. De aceasta data, escrocii au spus ca fiul barbatului, care este plecat in Spania, a fost infectat cu SARS COV 2 si are nevoie de ventilator mecanic. Barbatul a intrerupt discutia si a anuntat politia. 
 
”Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului şi fac apel la cetăţeni pentru a manifesta prudenţă în situaţiile în care sunt abordaţi de persoane necunoscute care îşi atribuie diverse calităţi şi le pretind sume de bani sau bunuri. Poliţiştii le solicită celor la care ajunge această informaţie să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de poveşti şi să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuţi care se prezintă la uşa lor”, a transmis IPJ Alba.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările